Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Caren Callaert

Boek jij ook een nachtje weg mét een leuke activiteit dankzij onze pocket van deze week?

UITGETEST: een zalige overnachting en een boottochtje door de Mechelse binnenstadZag jij je vakantie in het water vallen deze zomer? Dankzij de pocket die je deze week bij Flair vindt, boek je nu een hotel én activiteit voor maar € 50 p.p.. Zo kan je je hotelovernachting combineren met een boottochtje, een museumbezoek of een wellnessmomentje bijvoorbeeld. Eindredactrice Caren ging genieten van een nachtje op hotel én een boottocht in Mechelen.

Van der Valk Hotel in Mechelen


Voor wie er nog niet van op de hoogte mocht zijn: de Van der Valk-hotels zijn een instituut. Ze staan voor kwaliteit, comfort en een goeie service. Ik was dan ook erg enthousiast toen ik hun nieuwste telg – de in november 2019 geopende vestiging in Mechelen – mocht uittesten. Al bij binnenkomst valt op hoeveel zorg er besteed werd aan de inrichting, die fris en modern oogt en je meteen een welkom en relaxed gevoel geeft. De bar, Bar Bernard, ziet er glamoureus uit, en hetzelfde kan gezegd worden van de binnenplaats met prachtige vijver, die uit de restanten van het voormalige Mechelse zwembad Ouwen Dok werd opgetrokken. Tip: vlij je ’s avonds neer op een van de zitplaatsen voor een romantische tête-à-tête.

De ligging van het hotel is overigens optimaal. Je hoeft slechts de straat over te steken om een bezoek te brengen aan brouwerij Het Anker, waar het bekende Carolusbier wordt gemaakt. Ook het idyllische begijnhof ligt vlakbij. Na tien minuten wandelen sta je in het centrum van Mechelen, maar je kan net zo goed een fiets huren bij het hotel en de stad op twee wielen verkennen.

De nieuwste hotspot is trouwens het Zuiderterras, dat aan de zijkant van het hotel ligt en uitzicht op de Dijle biedt. Het is heerlijk om daar even rond te struinen alvorens je geniet van een heerlijk ontbijt in hun restaurant Ouwen Dok. Een beetje luxe is nooit weg, dus ga je te buiten aan verschillende soorten granola en fruitsap, pancakes, zalm, kazen, yoghurt, eieren die naar wens bereid worden… Zo sta je alvast sterk voor een dagje wandelen. ’s Avonds ontspan je je spieren onder de regendouche, waarna je je lekker neerploft in je hemels zachte bed en je amuseert met de smart-tv en prima wifi. De moeite van het vermelden waard, want een unicum in de stad: in het weekend kan je gratis parkeren bij het hotel.

Boottocht door de Mechelse binnenstad


Elke trip is leuker met een boottocht, dus ik stond te springen om de stad vanop het water te bekijken. Rederij Malinska vaart al meer dan tien jaar door de Mechelse binnenstad en neemt je mee langs alle historische plekken, waarbij je heel wat interessante informatie krijgt. Je vaart zelfs een gebied net buiten het centrum in, waar het ongelooflijk stil en mooi is. Wordt het je iets te warm in de zon – zoals bij ons het geval was – dan kan je een verfrissend drankje bestellen op de boot. En ja, bubbels horen daar ook bij! 😉 De rondvaart duurt ongeveer 45 minuten, met vertrek en aankomst aan de Haverwerf, die vlak bij de populaire Vismarkt ligt. Als je wil, kan je vanuit het hotel een shuttle bestellen die je erheen brengt. Handig!

Caren met haar lief voor het Van der Valk-hotel in Mechelen

De binnenplaats van het hotel

De slaapkamer in het hotel

De bar van het hotel

De loungeruimte

Een gezellige boottocht door de Mechelse binnenstad…

… uiteraard coronaproof!

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '