Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Dankzij de bon die je deze week bij je Flair vindt, kan ook jij er voor een prikje heerlijk gaan genieten.

UITGETEST: een ontspannend wellnessweekend in Hotel Ter Elst in Edegem

De redactie

Yes, het is weer tijd om op weekend te gaan. Dit keer onder het motto: meer is altijd beter! Dankzij je Flair van deze week geniet jij samen met je + 1 van een zalig hotel én een waanzinnige activiteit tegen een al even waanzinnige prijs. Redactrice Julie trok naar Edegem, waar ze genoot van een ontspannend wellnessweekendje.


De ligging van het hotel beantwoordde eigenlijk perfect aan onze wensen. Hotel Ter Elst ligt in de groene zuidrand van Antwerpen, op slechts tien minuutjes rijden van het bruisende centrum. Je kan dus na een lange dag rondkuieren in de stad helemaal tot rust komen in de groene omgeving. Zodra we aankomen, parkeren we onze auto op de enorme parkeerplaats voor het hotel, waar ook meerdere oplaadpunten voor elektrische auto’s zijn. Van een mooie bonus gesproken!

Bij de receptie worden we uiterst warm ontvangen. Het hotel beschikt over 53 ruime kamers van 32 m²! De inrichting is sober, maar heel modern en elegant. Koffie en thee zijn aanwezig, evenals airconditioning, een kluisje en wifi. Op het bed vinden we twee kleine nougats met honing… En niet zomaar honing: honing die uit de bijenkorven in de hoteltuin komt!

Eens we onze spullen in de kamer hebben gezet, maken we een kleine verkenningswandeling door het hotel. Een zonnestraal verlicht de tuin en het terras waar je trouwens ook kan ontbijten of dineren. We schenken onszelf een kopje koffie uit de automaat en genieten van de rust om ons heen. Het geluid van de snelweg wordt gecamoufleerd door het geluid van de wind in de bladeren van de bomen. Wat een rust!

Aziatische sferen


’s Avonds zitten we in het restaurant van het hotel, Yac Thai. Hier wordt ook het ontbijt geserveerd. De inrichting is zowel modern als exotisch. De Thaise gerechten waarvan je kan smullen, zijn gevarieerd en verkrijgbaar tegen een betaalbare prijs. Leuk detail: alle gerechten kunnen ook in een vegetarische versie geserveerd worden.

Ambachtelijk roomijs in Edegem


Als toetje besluiten we een uitstapje te maken naar het centrum van Edegem. Richting Glace Jozef (let op, ze sluiten om 21u de deuren). We ontdekken lekkere ijsjes en ik probeer een bolletje heerlijke kletskop, het traditioneel koekje dat me jeugdherinneringen aan zee bezorgt. We genieten al wandelend van ons ijsje en ontdekken de buurt, waaronder het oude kasteel Hof Ter Linden. Omgeven door een park, werd het herbouwd in de 18e eeuw. Een leuke verrassing!

Lekker ontbijtbuffet


Na een goede nachtrust trekken we naar de ontbijtzaal waar een groot en gevarieerd buffet op ons wacht. Er zijn verschillende hartige gerechten (zelfs zalm), maar ook zoet (inclusief de knapperige en goed beboterde croissants) en we krijgen zelfs een stevige omelet.

Wellness bij David Lloyd


Rond 10u nemen we afscheid van het hotel en gaan we naar David Lloyd, de prestigieuze sport- en wellnessclub naast het hotel. Op vertoon van onze hotelvoucher kunnen we er namelijk heerlijk vertoeven. Hier vindt je fitnesszalen, groepslessen, tennis, badminton… Maar laten we eerlijk zijn: we zijn hier om te ontspannen. Dus hebben we maar een paar baantjes getrokken in het binnenzwembad (er is ook een buitenbad)en in de hamam, sauna en jacuzzi gehangen. Zalig!


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoewel in de club vooral stamgasten te vinden zijn, hoef je niet te aarzelen om meer informatie te vragen bij het binnenkomen. Zo loop je er zeker en vast niet verloren. De kleedkamer bevindt zich bijvoorbeeld in de gang aan de rechterkant en geeft toegang tot het zwembad en het wellnesscentrum. Tip: als je een hangslot hebt, neem deze dan mee zodat je je kleedkamer op slot kunt doen.

Voordat we weer op pad gaan, strijken we nog even neer in de bar van de club voor een hapje. Frietjes voor mijn lief, nacho’s, guacamole, kaas en pulled chicken voor mij. Dit alles vergezeld van een heerlijke mocktail. Perfect om dit ontspannen weekend af te sluiten!

Hotel en activiteit

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '