Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Weekendje (niet te ver) weg?

UITGETEST: een romantisch nachtje in Le Cocon Sauvage

Weekendje (niet te ver) weg? Op het domein van brouwerijhoeve Bertinchamps, in het Waalse dorpje Gembloux, kan je sinds kort een nachtje doorbrengen in een kleine, gezellige bubbel: Le Cocon Sauvage. Wakker worden in het midden van de natuur met op de achtergrond alleen maar zingende vogeltjes? Een magische ervaring!


Vergeet veldbedjes, veel te dunne matjes, of een luchtmatras die het in het midden van de nacht begeeft... Voor wie graag kampeert maar daarbij niet wil inboeten op comfort: in Le Cocon Sauvage slaap je in een soort van bolvormige tent met daarin een (zeer) grote, ronde, zachte matras. Buiten waan je je dan weer in the middle of nowhere, zonder pottenkijkers. Romantiek ten top!

Bij aankomst worden we meteen verwend met een lekker aperitiefje – een biertje van Bertinchamps uiteraard – dat we met plezier nuttigen op het houten terras dat voor de cocon geïnstalleerd werd. Bij de ingang staat een koffertje gevuld met alle essentials: een vuilnisbak, wc-papier, paraplu’s, zeep, een lamp en zelfs draagbare opladers voor de batterij van je telefoon. Ook al zijn we niet echt zo’n stoere avonturiers, hier worden zelfs wij enthousiast van!

Het domein van Bertinchamps


Het grote voordeel van Le Cocon Sauvage? We voelen ons volledig geïsoleerd en weg van de wereld, maar zijn het eigenlijk niet echt. Op nog geen tien minuutjes rijden ben je al in het schattige centrum van Gembloux, met een overvloed aan lekkere restaurants en caféetjes. Ben je er in het weekend? Dan raden we je aan om aan te schuiven aan de Table de Bertinchamps, letterlijk op twee stappen van het liefdesnest.

En hoe was jouw nacht?


We hadden nooit gedacht beter in een tent te slapen dan in ons eigen bed, maar toch was het zo in Le Cocon Sauvage. De gigantische ronde matras, vele kussen en het grote warme dekbed zijn gewoon goddelijk. Muggennetten beschermen je van kleine beestjes en er is geen enkel geluid dat je slaap kan verstoren. Wakker worden doe je op natuurlijke wijze met het zingen van de vogeltjes bij zonsopgang. Heerlijk! Op de ontbijtplank: versgeperste sapjes, aardbeien uit de regio, yoghurt, granola... Kunnen we dan nu elke ochtend zo wakker worden?

Le Cocon Sauvage: praktisch


Le Cocon Sauvage bevindt zich op het domein van brouwerijhoeve Bertinchamps in Gembloux. De prijs voor een nachtje is € 95 in de week en € 125 in het weekend, inclusief ontbijt. Meer info op Airbnb.

 

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '