Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Boulebaar / Lento

Heb jij je eerste terrasje al gedaan?

HOTSPOTS: 9 van de leukste terrasjes in Hasselt

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk kan het weer: onze voetjes neervlijen onder een tafeltje bij een van onze favoriete terrasjes. Ben je in de Stad van de Smaak? Dit zijn 9 van de gezelligste terrasjes in Hasselt.


Opgelet: uiteraard zal niet elk terras ook bij slecht weer open zijn. Wil je er zeker van zijn dat je er terechtkan voor een fris wijntje of een lekkere koffie, neem dan contact op met de uitbaters.

Lento


Niet één, maar twee terrassen hebben ze bij plant based restaurant Lento om jullie culinair te verwennen. Naast hun bekende terras aan de straatkant (met luifel en cosy dekentjes!) hebben ze sinds kort ook een volledig overdekt en verwarmd terras aan de achterkant van het gebouw. Helemaal in Ibiza-stijl! Dus zelfs als de weergoden ons niet goed gezind zijn, is het hier heerlijk vertoeven. Je kan er gewoon binnenwandelen op goed geluk, maar wie zeker wil zijn van zijn plekje, kan ook reserveren.

Waar? Zuivelmarkt 34, 3500 Hasselt.

Meer info? lentohasselt.be

Westpunt


Niets zo heerlijk als een terras aan het water, en dat hebben ze ook bij Westpunt begrepen. Het restaurant ligt namelijk aan het kanaal van Hasselt, net buiten het stadscentrum. Wie gewoon iets wil komen drinken, moet niet per se reserveren. Maar let wel: vol = vol! Wie komt lunchen of dineren wordt gevraagd een reservatie te maken via de website.

Waar? Hoogbrugkaai 91, 3500 Hasselt

Meer info? westpunt.be

Marloo’s


Het hippe Marloo’s rekent op good weather vibes, want enkel bij goed weer zullen zij hun terras open zwieren. De ontbijt- en lunchspot werkt daarvoor met een tijdelijke en beperkte menukaart die ook als takeaway beschikbaar zal zijn.

Waar? Minderbroedersstraat 5, 3500 Hasselt.

Meer info? marloos.be

Van groenten & Van druiven


Vegetari√ęrs en veganisten kunnen al een tijdje hun hart ophalen bij Van groenten. Wat begon als een sporadisch huiskamerrestaurant groeide al snel uit tot een buurtcaf√© en restaurant. Vanaf dit weekend verwelkomen Kaat en Lien met veel plezier ook gasten op hun terras voor een heerlijk gerecht en een van hun verrukkelijke natuurwijntjes met een verhaal. Reserveren wordt aangeraden.

Waar? Runkstersteenweg 39, 3500 Hasselt

Meer info? vangroenten.be

Theatercafé


Neem je voor dat eerste terrasje maar al te graag je kinderen mee op sleeptouw? Dan is het Theatercafé in Hasselt een echte aanrader. Gelegen aan het cultureel centrum van Hasselt en in het stadspark hoopt het adresje dat jong en oud zich thuisvoelt. Er is een buitenspeeltuin (extra glaasje wijn, iemand?) en ook op de menukaart werd aan je mini gedacht met speciale kindercocktails. Reserveren is niet mogelijk, dus snel zijn is de boodschap!

Waar? Kunstlaan 5, 3500 Hasselt

Meer info? theatercafé.be

Boulebaar


Zowel in het stadstuintje als op het terras van Boulebaar aan de Groene Boulevard is iedereen vanaf dit weekend opnieuw welkom voor de typische ‘boulebaar feeling‘, zoals ze het zelf zeggen. Je kan er de hele dag terecht voor een heleboel lekkers. Op het terras vooraan zijn het parasols die je hopelijk droog houden, in hun stadstuintje achteraan zijn een waterdichte luifel en branders voorzien om gasten droog en warm te ontvangen. Reserveren wordt aangeraden.

Waar? Leopoldplein 17, 3500 Hasselt

Meer info? boulebaar.be

El Sue√Īo


Cocktails en tapas. Als we ergens behoefte aan hebben na dat eindeloze afgelopen jaar, dan is het wel het gevoel om in het buitenland terechtgekomen te zijn. Pal in het centrum vind je het groene (grotendeels overdekte) terras van El Sue√Īo. Geloof ons, ook al zit het weer misschien niet mee: het zuiden voelde nooit eerder z√≥ dichtbij. Reserveren kan, maar is niet verplicht. Er worden sowieso een aantal tafeltjes vrijgehouden voor spontane pleasure seekers. Op maandag houden ze sluitingsdag, maar vanaf 11 mei zijn ze zes op zeven open, vanaf 14u.

Waar? Fruitmarkt 24, 3500 Hasselt.

Meer info? instagram.com/el_sueno_hasselt

Mixta


Ook bij Mixta doe je van bordjes delen. Het menu is er een dat iedereen bekoort: je vindt er lekkers van zowat overal ter wereld. Extra leuk: ze openen hun terrassen al vanaf twaalf uur ’s middags zodat iedereen ten volle kan genieten. Ook op zondag 9 en maandag 10 mei doen ze uitzonderlijk open. Reserveren kan enkel voor diner en op de verwarmde plaatsen onder de luifel op het terras vooraan. Bij warm weer worden er extra (niet verwarmde) plaatsen beschikbaar gesteld.

Waar? Zuivelmarkt 10, 3500 Hasselt

Meer info? mixta.be

King Kong Coffee


De absolute favoriet bij koffieliefhebbers en theeleuten in Hasselt is ongetwijfeld King Kong Coffee. Bij uitbaters Marc en Gemma voel je je meteen part of the family. Speciaal voor de zomer hebben ze gewerkt aan een nieuwe kaart met lekkere cold brews en iced teas. Geen plekje op het terras? Dan kan je natuurlijk altijd nog van takeaway doen.

Waar? Maastrichterstraat 58, 3500 Hasselt

Meer info? kingkongcoffee.be

 

Nog meer terrasplezier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '