Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Plantentuin Meise

Omdat de bloei van de penisvormige stinkbloem slechts 48 uur duurt, blijft de plantentuin uitzonderlijk langer open.

TIP: de reuzenaronskelk in de Plantentuin Meise staat in bloei

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Nog niets gepland vandaag? Dan kan je richting de Plantentuin Meise trekken, want daar is de bloem van de aronskelk (je weet wel: die gigantische stinkbloem) opengegaan. Omdat de bloei slechts 48 uur duurt, blijft de plantentuin uitzonderlijk langer open.

Het is iets wat je eigenlijk eens gezien zou moeten hebben: de bloem van een aronskelk. In de Plantentuin Meise staat die sinds gisteren in bloei, en kan je de zogenaamde penisbloem – lees: check de vorm 🙈 – in zijn (stinkende) geuren en kleuren bewonderen.

Snel zijn

De aronskelk is een zeer zeldzame soort die enkel in de tropische bossen van Sumatra, een eiland in Indonesië, in het wild voortkomt. Hij heeft de grootste bloem ter wereld, die vooral bekendstaat om de geur die ze verspreid om bestuivende insecten aan te trekken: die van rottend vlees.

Wie de bloem, die dit jaar maar liefst 255 cm meet, in het echt wil bewonderen moet wel snel zijn. De bloem is gisteren opengegaan en staat slechts 48 uur in bloei. Daarom is de plantentuin vandaag uitzonderlijk tot 21u open. Opgelet: de kassa’s sluiten om 19u30. Een toegangsticketje voor de plantentuin kost € 9 en kan je op de website bestellen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '