Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Soko Rooftop

Ideaal om na die boswandeling even op adem te komen met een lekkere cocktail!

HOTSPOT: Soko, een hippe rooftopbar met adembenemend zicht op het Zoniënwoud

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Op de elfde verdieping van een gebouwencomplex in Kraainem kan je sinds deze week bij het gloednieuwe Soko van lekkere cocktails en wijntjes sippen mét een 360°-uitzicht op het bladerdak van het Zoniënwoud. Nu al ons favoriete plekje om deze zomer van het zonnetje te genieten!


Wie regelmatig in Brussel moet zijn, heeft in Kraainem ter hoogte van het Vierarmenkruispunt ongetwijfeld al eens dat grote grijze gebouwencomplex met kleurrijke slakken op de gevel gespot. Bovenop dat gebouw kan je nu de voetjes onder tafel schuiven bij rooftopbar Soko en tegelijkertijd een uitzonderlijk uitzicht over een van de meest majestueuze bossen van België meepikken.

Aperitieven, brunchen of dineren


‘We houden van discussies, lachen, tranen van geluk, en natuurlijk van “maar ik zei het je toch!” en “allee, gast echt waar!”. Wij geloven in die kostbare momenten met vrienden, geliefden, familie en nieuwe kennissen’, schrijven de uitbaters op hun website. Het terras telt een zeventigtal zitplaatsen die elk een prachtig uitzicht hebben over het groene hart van Brussel. Het is trouwens niet alleen smaakvol, maar ook ecologisch verantwoord ingericht, want het meubilair op het dak werd gemaakt van gerecycleerd hout.

Van woensdag tot en met zaterdag kan je er telkens vanaf 17u in een exotische setting van de laatste zonnestralen genieten. Ideaal om in een groene omgeving te ontspannen na een drukke werkdag. Op het menu staat een indrukwekkende selectie dranken – lees: wij gaan voor een London Mule! -, maar ook tapas en verschillende kleine versnaperingen. Daarnaast zullen ook een aantal koks uit onze hoofdstad er hun specialiteiten mogen presenteren. ‘Elke twee à drie weken nodigen we een nieuw restaurant uit om een aantal van hun populairste gerechten te serveren op het dak. Momenteel zijn dat Knees to Chin, gespecialiseerd in loempia’s, en De Vismijn, bekend om zijn legendarische kroketten’, aldus Michael, een van de uitbaters, aan So Soir. Vanaf 13 juni wordt er op zondag van 11u tot 15u ook een speciale brunchformule aangeboden, zodat je tijdens het ontbijten kan aanschouwen hoe het bos ontwaakt. Zei daar iemand romantische date? ?

Praktisch


Naast het dak en de onweerstaanbare menukaart heeft Soko nog een troef: de ligging. Je wandelt er zo het bos in en staat op minder dan een halfuurtje met het openbaar vervoer in het hartje van onze hoofdstad. Het dak is momenteel open van woensdag tot en met zaterdag van 17u tot 22u. Vanaf 9 juni sluit Soko de deuren pas om 23u30 ’s avonds en vanaf 13 juni zal het terras ook op zondag toegankelijk zijn van 11u tot 15u uur. Meer info vind je op www.sokorooftop.be.

Meer hotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '