Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Boat BQ & Dinner On The Lake

Barbecueën in een elektrisch bootje of mosselen eten in een kajuit? Dat zien wij wel zitten!

HOTSPOTS: 5 plekjes waar je óp het water kan dineren

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Ben jij nog op zoek naar een uniek restaurant waar je je met je lief eens lekker kan laten verwennen? Of wil je die drive-indate met je vriendinnen voor een keertje inruilen voor een gezellig en iets luxueuzer alternatief? Wel, dan kan je origineel uit de hoek komen en niet aan, maar óp het water van een lekker menu smullen. Want zeg nu zelf: eten in de buurt van water is toch wel een van de meeste romantische dingen ever, nietwaar?


1. Boat BQ, Herentals

Sinds deze week kan je met je bubbel in een elektrisch bootje ronddobberen op het Kempens Kanaal in Herentals terwijl je van een lekkere barbecue smult. Je kiest zelf welke richting je wil uitvaren en kan in totaal twee uur lang aan de drijvende barbecuetafel blijven zitten. Je kan er trouwens niet alleen al varend dineren, maar ook brunchen, lunchen en zelf ontbijten op het water! Voor het diner kan je uit drie verschillende menu’s kiezen: All Meat, Surf & Trurf of No Meat Here. Extra troef? Ook je viervoeter is welkom op het bootje! PS je kan met maximum 8 personen op een boot zitten, maar om het comfortabel te houden raden de initiatiefnemers aan om er met maximum zes personen eentje te huren.

 • Waar? Noordervaart 39 in Herentals (nog tot en met eind oktober)
 • Meer info? www.boatbq.be
 • Reserveren is verplicht!

2. Noah Gent


In de Gentse docklands kan je aan boord stappen van de moderne versie van de ark van Noah. Belangrijk om te weten: je kan bij Noah Gent enkel en alleen terecht voor events en pop-ups. Dat betekent dat je hun kalender goed in de gaten moet houden als je eens bediend wil worden op het terras mét prachtig uitzicht op de Handelsdokkaai. Momenteel loopt er de pop-up Italian Summer. Zoals de naam al doet vermoeden, kan je er nog tot en met 29 augustus terecht voor een authentieke Italiaanse pasta en overheerlijke zomerse wijntjes.

 • Waar? Handelsdokkaai 16/W in Gent
 • Meer info? www.noah.gent
 • Reserveren wordt aangeraden!

3. De Jachthaven, Oudenaarde


Ook in onze Vlaamse Ardennen kan je een hapje eten op het water. Dat doe je er op de knusse boot van restaurant De Jachthaven. Je kan er zowel in de kajuit als op het terras hun menu uitproberen. Opgelet, want tijdens juli en augustus kan je enkel terecht op hun pop-upterras Bar de l’O dat aan het water ligt en waar je verse tapas – 30 (!) verschillende soorten om precies te zijn – naar binnen kan spelen. Onze menutip? Hun gefrituurde kaasstengels Oud-Brugse kaas!

 • Waar? Trekweg Linkeroever 1 in Oudenaarde
 • Meer info? www.dejachthaven.be
 • Reserveren is tijdens de zomermaanden niet mogelijk!

4. Dinner On The Lake, Boom


Het is intussen al de vierde zomer op rij dat je dankzij het magische concept Dinner On The Lake op een meer kan dineren. Vorig jaar schoven we in de Pinte en Maasmechelen onze voetjes onder de drijvende tafel, dit jaar trekken we richting Antwerpen. Tijdens de vierde editie zullen gasten in intieme kring kunnen genieten van een gastronomische barbecue-ervaring aan de floating table. De basisingrediënten van Dinner On The Lake zijn ook dit jaar dezelfde: fine dining in een subliem tafereel op het water. Als dat niet romantisch is! PS vanaf 1 september zal de drijvende serre The Greenhouse van Dinner On The Lake aanmeren in Leeuwergem. Daar zal je tot 4 januari 2021 op het water kunnen dineren mét uitzicht op het sprookjesachtige Kasteel van Leeuwergem.

 • Waar? Schommelei 1 in Boom  (nog tot en met 1 november)
 • Meer info? www.dinneronthelake.com
 • Reserveren is verplicht!

5. Lichtschip Mayflower, Brugge


Voor een iets traditioneler culinair uitje op het water kan je een tafeltje reserveren op Lichtschip Mayflower dat aangemeerd ligt op het kanaal Gent-Oostende. Het schip deed jarenlang dienst als lichtschip, een vuurtoren op zee, maar werd ruim dertig jaar geleden omgetoverd tot een knus restaurant waar je terechtkan voor je kleine en grote hongerkes. Onze menutip? Hun kraakverse mosselen met frietjes, tiens!

Lekker warm vandaag! Welkom op terras van de Mayflower of in het restaurant binnen met airco.

Posted by Lichtschip Mayflower on Saturday, August 8, 2020


Meer lekkere hotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '