Home Lifestyle Food REVIEW: Dinner On The Lake geeft je een heerlijk vakantiegevoel én een...

REVIEW: Dinner On The Lake geeft je een heerlijk vakantiegevoel én een goedgevulde maag’

Ronddobberen in het midden van een meer terwijl je van een viergangenmenu geniet, heerlijk!

Een feeëriek diner op een vlot in het midden van een meer? Het gebeurt niet alleen in films. Wij hadden een heerlijke én lekkere avond dankzij Dinner On The Lake.

Een zestal containers en een grote waterplas, dat is het basisconcept van Dinner On The Lake. Maar het is zo veel meer dan dat! Die ijzeren boxen werden omgetoverd tot een prachtig restaurant met bamboestoelen, exotische planten en zelfs een fontein van 100 kilogram in het midden. Als je klaar bent met je vergapen aan het interieur – wij willen zowat alles in onze eigen living – krijg je er ook nog eens gratis en voor niets het zalige uitzicht bij. 360° rondom je zie je water en groen. Een oase van rust, en dat op een kwartiertje rijden van Gent.

Sympathieke kapitein

Het was een regenachtige dag vol aprilse grillen. Niet meteen het ideale weer om met een bootje te gaan varen of een hele avond op een vlot op een meer te vertoeven, maar bij Dinner On The Lake hoef je je geen zorgen te maken over het onvoorspelbare Belgische weer. Het restaurant is dit keer volledig overdekt én verwarmd. Dankzij de grote ramen heb je toch het gevoel dat je midden in de natuur zit.

Bij ontvangst krijg je een boarding pass en raden ze je aan om nog vlug even naar het toilet te gaan. Er is er namelijk geen aan boord. Wie een kleine blaas heeft, hoeft niet onmiddellijk te panikeren, want een klein bootje met een sympathieke kapitein brengt je wanneer je maar wil terug naar de oever voor de nodige sanitaire stops. Op een avond doet hij makkelijk 54 toertjes. Maar terug naar het begin. Datzelfde bootje vaart je dus naar het restaurant, waar ze je veilig én zonder natte kleren aan boord helpen. Op de tweede verdieping word je welkom geheten met een lekker aperitief en kan je voor de eerste keer de omgeving goed in je opnemen. Aan mensen zonder zeebenen: je voelt helemaal niet dat je op het water dobbert.

Michelinster

Als amuse-bouche krijg je de mooiste oester die ik ooit gezien heb. Dat is geen evidentie, want over een oester kan je veel zeggen, maar niet dat die er heel appetijtelijk uitziet. De zeevrucht is in een kleurrijke bloem gewikkeld en wordt vergezeld door een smakelijk sausje. Zelfs mijn plus one, die – om het in zijn eigen woorden te zeggen – ‘geen snottebellen wil eten’, slurpt dit exemplaar zonder tegenzin naar binnen.

Na het aperitief is het tijd om naar beneden te gaan en krijgen we een viergangenmenu van de Griekse topchef Tasos Mantis voorgeschoteld. Door de Michelinster achter zijn naam zijn onze verwachtingen hooggespannen. We vlijen ons neer op de bamboestoeltjes en worden onmiddellijk verwend met een eerste gerechtje met krab. Nadien volgen nog rode vis, beef rib en – last but not least – een zalig dessertje met appel en chocolade. Het eten is werkelijk om vingersen duimen bij af te likken. De porties zijn groot genoeg en de smaken zitten er boenk op. Ook de bediening is zoals je die in een sterrenrestaurant verwacht, maar dan zonder al dat bijhorende stijve gedoe. De obers zijn spontaan en toveren een glimlach op je gezicht.

Vakantiegevoel

Voor we het weten, zitten we al drie uur aan boord’en worden we als afsluiter van de avond getrakteerd op een waanzinnig mooie zonsondergang. De hemel kleurt volledig roze en we hebben heel even het gevoel dat we op een tropische bestemming zitten in plaats van in het grijze België. Voor het bootje ons terug aan wal brengt, maakt de kapitein nog een toertje op het meer rond het restaurant, dat er met al die lichtjes nu nog mooier uitziet. Op de achtergrond speelt goede muziek, namelijk het repertoire is van zijn eigen band Bosum. Nu is het vakantiegevoel compleet. Eenmaal weer met onze voeten op vaste grond, zitten we ook meteen terug in de realiteit en kijken we met een heerlijk gevoel en een goedgevulde maag op de afgelopen uren terug.

Enkele sfeerbeelden van onze feeërieke avond tijdens Dinner On The Lake:

1 / 10
Onze boarding pass
De sympathieke kapitein
Apero time (die bekers! <3)
Het gezellige interieur
Het eerste hapje
Het voorgerecht
Het hoofdgerecht
Het dessert
De prachtige zonsondergang aan het meer
Dit uitzicht is goud waard
Onze boarding pass
Onze boarding pass

De sympathieke kapitein
De sympathieke kapitein

Apero time (die bekers! <3)
Apero time (die bekers! <3)

Het gezellige interieur
Het gezellige interieur

Het eerste hapje
Het eerste hapje

Het voorgerecht
Het voorgerecht

Het hoofdgerecht
Het hoofdgerecht

Het dessert
Het dessert

De prachtige zonsondergang aan het meer
De prachtige zonsondergang aan het meer

Dit uitzicht is goud waard
Dit uitzicht is goud waard

Alle informatie vind je op hun website. Dinner On The Lake vindt van mei tot oktober plaats in De Pinte en in Maasmechelen, en dat telkens van woensdag tot en met zondag. Er zijn twee shiften per dag: eentje om 18u en eentje om 20u30. Voor € 150 per persoon krijg je een aperitief, een amuse-bouche, een driegangenmenu met drank inbegrepen, koffie of thee en natuurlijk een fantastische ervaring.

Lees ook: