Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 7 van de leukste lunchadresjes in Mechelen

HOTSPOTS: 7 van de leukste lunchadresjes in Mechelen

Voor een meer dan geslaagde middagpauze!

lunch
© Sandie Stroobants

Heb je op de middag een paar uurtjes vrij, maar heb je geen zin om zelf je eten klaar te maken? Trek dan de stad in en schuif aan tafel bij een van deze vijf lunchadresjes in de Mechelse binnenstad. Wat mag je precies verwachten? Denk: smaakvolle soepen, kleurrijke salades en héérlijke croques.

1. Coup

Bij Coup kan je kiezen uit verschillende soepen en salades. Je vindt er zowel klassiekers zoals bijvoorbeeld tomatensoep met balletje, maar ook iets specialere soepjes zoals een paprikasoep met pestomascarpone. Ook de slaatjes wisselen regelmatig af en kan je kiezen uit bijvoorbeeld quinoa, kikkererwten of een koude pastasalade.

Waar? Borzestraat 4, 2800 Mechelen

Meer info? https://coupdesoup.be

2. Croque ’n Roll

Geen zin het zoveelste belegde broodje tijdens de lunch? Dan kan je bij Croque ’n Roll je boterhammen inruilen voor een croque monsieur met een twist. Hier krijg je standaard ook een klein slaatje bij. Als alternatief kan je ook een smaakvolle wrap met bijvoorbeeld pulled pork en guacamole bestellen.

Waar? IJzerenleen 12, 2800 Mechelen

Meer info? www.croquenroll.be/mechelen/

3. Bistro Louis

De kaart van Bistro Louis staat vol met lekkere lunchgerechtjes. In de winter kan je je verwarmen aan een lekkere soep (met balletjes of spekjes indien gewenst). Als het wat mooier weer is, kan je dan weer kiezen voor een salade met haloumi.

Waar? Hanswijkstraat 1, 2800 Mechelen

Meer info? https://bistrolouis-mechelen.be/

4. Bar Emma

Ideaal voor wie graag gezond wil eten, want groenten staan hier centraal op de kaart. Voor de lunch kan je dan ook kiezen uit verschillende salades, verse soep of een stukje huisgebakken quiche. Daarnaast kan je ook kiezen voor een boterham of een wrap, maar dan wel niet de klassieke versie die we gewoon zijn.

Waar? Veemarkt 8, 2800 Mechelen

Meer info? www.bar-emma.be

5. Bar Marie

Gezond en gezellig. Dit zijn twee woorden waar we Bar Marie mee kunnen omschrijven. Door het mooie interieur kan je er werkelijk uren blijven zitten. Tijdens de middag kan je er terecht voor een kom soep, een lekker slaatje of een boterham. Geen gewone boterham zoals je hem zelf zou maken, maar meer voor de speciallekes.

Waar? Stationsstraat 55, 2800 Mechelen

Meer info? www.barmarie.be

6. Grá

Grá opende nog maar net de deuren en is ook zeker een bezoekje waard. Alleen al voor het prachtige interieur wil je er een kijkje gaan nemen, maar ook hun originele kaart weet je zeker te bekoren. Denk maar aan een omelet met ricotta of een lekker warme shakshuka.

Waar? Bruul 1, 2800 Mechelen

Meer info? @gramechelen2800

7. Lief

Bij Lief serveren ze gezonde ontbijt- en lunchgerechtjes mét vegan opties. De Mexicaanse salade met kip is zonder twijfel een van onze favorieten. Al klinkt een poké bowl met zalm en avocado ook zeker niet slecht. Nog wat plaats over na de lunch? Probeer dan zeker eens een stukje worteltaart.

Waar? Graaf van Egmontstraat 5, 2800 Mechelen

Meer info? @liefmechelen

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.