Home Lifestyle Hotspots HOTSPOTS: 7 van de leukste lunchadresjes in Mechelen

HOTSPOTS: 7 van de leukste lunchadresjes in Mechelen

Voor een meer dan geslaagde middagpauze!

lunch
© Sandie Stroobants

Heb je op de middag een paar uurtjes vrij, maar heb je geen zin om zelf je eten klaar te maken? Trek dan de stad in en schuif aan tafel bij een van deze zeven lunchadresjes in de Mechelse binnenstad. Wat mag je precies verwachten? Denk: smaakvolle soepen, kleurrijke salades en héérlijke croques.

1. Coup

Bij Coup kan je kiezen uit verschillende soepen en salades. Je vindt er zowel klassiekers zoals bijvoorbeeld tomatensoep met balletje, maar ook iets specialere soepjes zoals een paprikasoep met pestomascarpone. Ook de slaatjes wisselen regelmatig af en kan je kiezen uit bijvoorbeeld quinoa, kikkererwten of een koude pastasalade.

Waar? Borzestraat 4, 2800 Mechelen

Meer info? https://coupdesoup.be

2. Croque ’n Roll

Geen zin het zoveelste belegde broodje tijdens de lunch? Dan kan je bij Croque ’n Roll je boterhammen inruilen voor een croque monsieur met een twist. Hier krijg je standaard ook een klein slaatje bij. Als alternatief kan je ook een smaakvolle wrap met bijvoorbeeld pulled pork en guacamole bestellen.

Waar? IJzerenleen 12, 2800 Mechelen

Meer info? www.croquenroll.be/mechelen/

View this post on Instagram

#TheRedDevil ?

A post shared by Sarah Kennes (@sarahkennes) on

3. Hawaiian Poké Bowl

Geen zin een een klassiek slaatje? Bij Hawaiian Poké Bowl kan je je eigen bowl samenstellen. Zo heb je de keuze uit 30 verschillende ingrediënten. Onze favoriet is alvast de Salmon Style met onder andere zalm, mango, zeewiersalade én wasabi mayo.

Waar?  IJzerenleen 23, 2800 Mechelen

Meer info? hawaiianpokebowl.be

View this post on Instagram

Onze klassieker ?❤️

A post shared by Hawaiian Poké Bowl (@hawaiianbowl) on

4. De Vleeshalle

Weet je zo meteen niet waar je zin in hebt? Zak dan eens af naar De Vleeshalle en laat je inspireren door de verschillende standhouders. Zo kan je er de Mexicaanse toer opgaan en kiezen voor een smakelijke taco. Nood aan wat comfort food? Dan kan jij bijvoorbeeld kiezen voor een burger of voor kroketjes. Maar ook wie liever gezond wil eten, kan er zonder problemen terecht. Zo hebben ze er ook slaatjes of een toast avocado.

Waar? Huidevettersstraat 7, 2800 Mechelen

Meer info? devleeshalle.be

5. Bar Marie

Gezond en gezellig. Dit zijn twee woorden waar we Bar Marie mee kunnen omschrijven. Door het mooie interieur kan je er werkelijk uren blijven zitten. Tijdens de middag kan je er terecht voor een kom soep, een lekker slaatje of een boterham. Geen gewone boterham zoals je hem zelf zou maken, maar meer voor de speciallekes.

Waar? Stationsstraat 55, 2800 Mechelen

Meer info? www.barmarie.be

6. Grá

Grá opende nog maar recent de deuren en is ook zeker een bezoekje waard. Alleen al voor het prachtige interieur wil je er een kijkje gaan nemen, maar ook hun originele kaart weet je zeker te bekoren. Denk maar aan een omelet met ricotta of een lekker warme shakshuka.

Waar? Bruul 1, 2800 Mechelen

Meer info? @gramechelen2800

7. Lief

Bij Lief serveren ze gezonde ontbijt- en lunchgerechtjes mét vegan opties. De Mexicaanse salade met kip is zonder twijfel een van onze favorieten. Al klinkt een poké bowl met zalm en avocado ook zeker niet slecht. Nog wat plaats over na de lunch? Probeer dan zeker eens een stukje worteltaart.

Waar? Graaf van Egmontstraat 5, 2800 Mechelen

Meer info? @liefmechelen

Meer hotspots:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.