Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

In hartje Hasselt kan je genieten van coole concerten, live streetart en spetterende sportevents.

Pukkelpopsfeer verovert Hasseltse binnenstad met PKP DWNTWN

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Heb je geen ticket voor Pukkelpop of wil je alvast wat in de sfeer raken voor dit festival? Dan komt PKP DWNTWN als geroepen. Het stadsfestival in hartje Hasselt voorziet coole concerten, live streetart en spetterende sportevents met basketbal en skaten.

De festivals mogen weer doorgaan, en dus ook de gezellige randanimatie. Al is PKP DWNTWN veel meer dan enkel dat! Twee weken voor Pukkelpop losbarst op de festivalweide in Kiewit kan je ook in de Hasseltse binnenstad genieten van heel wat ambiance.

Concerten, afterparty’s en streetstyle

Deze tweede editie van PKP DWNTWN vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 augustus. De eerste dag kan je op drie locaties in het centrum, het Groenplein, Quartier Bleu en het dakterras van Très Belge op de Botermarkt, genieten van livemuziek. Nog niet uitgedanst na deze performances? Dan kan je de beentjes losgooien op vette beats van dj’s in De Serre Hasselt en Café Café. Benieuwd welke artiesten naar Hasselt afzakken? Op 1 augustus wordt de line-up bekendgemaakt. En het beste hebben we je nog niet verteld... dit alles is gratis!

Op zondag wordt de binnenstad the place to be voor liefhebbers van streetstyle. Je kan er 3×3 basketbalwedstrijden en skatejams bijwonen, en graffitikunstenaars live aan het werk zien terwijl ze hun creatieve geest de vrije loop laten en erop los spuiten. Daarnaast zorgen enkele dj’s voor de nodige ambiance. Ook dit is volledig gratis, al moet je je voor de sportevents wel op voorhand inschrijven als je wil meedoen. Het loont trouwens om je beste beentje, letterlijk, voor te zetten, want de winnaars mogen hun kunstjes tonen op Pukkelpop. PS Een hongerke of een dorstje van te (zien) sporten? Er zijn ook tal van foodtrucks aanwezig!

Belevingsstad

Het stadsbestuur wil op die manier de link tussen de stad en het festival versterken. ‘We zijn enorm fier om thuishaven te zijn voor Pukkelpop en willen dit ook in en rond de binnenstad niet onopgemerkt voorbij laten gaan’, aldus burgemeester Steven Vandeput. ‘Met PKP DWNTWN willen we Hasselaren en bezoekers opwarmen voor het festival en Hasselt verder op de kaart zetten als belevingsstad.’

Het volledige programma en meer info vind je op hun website.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '