Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Markus Winkler & Trevor Gerzen via Unsplash

Wandelen en wijnen in het Hageland? Sounds like a plan!

CHEERS: tijdens Wine Walk & Run kan je al lopend of wandelend wijntjes nippen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Ons vind je eind deze zomer in het Hageland, want daar kan je een wandel- of looproute volgen waarvoor je wél uit die ligstoel wil komen. Tijdens Wine Walk & Run kan je namelijk verschillende wijntjes proeven. Wandelen en wijnen? Sounds like a plan!

Wist je dat je helemaal niet naar Frankrijk of Duitsland moet om een wijndorpje te bezoeken? Ook in Vlaanderen worden op verschillende plaatsen wijndruiven van topkwaliteit gekweekt, zoals in Linden. Om onze wijnbouw in de kijker te zetten, wordt in het dorpje in ons Hageland binnenkort een wel heel toepasselijke activiteit georganiseerd. Je kan er namelijk al wandelend of lopend twee routes volgen én ondertussen lokale wijn degusteren.

Snel inschrijven

Op 28 augustus kan je er tussen de druivenranken een parcours van 8,5 km of eentje van 13,7 km volgen. Of je dat al lopend, wandelend of zigzaggend doet, kies je zelf. Wil je wandelen, dan krijg je aan de start meteen een glas mee dat je onderweg kan laten vullen. Lopers krijgen op de verschillende ‘bevoorradingsposten’ een glaasje aangeboden.

‘Het is een ongelooflijk knappe setting. Hagelandse wijnen zitten ook in de lift. Het is een prachtige omgeving om te lopen, en als we dat allemaal combineren zal dit een succesverhaal zijn’, vertellen de organisatoren op VRT NWS. Extra leuk: aan de start kan je het vinificatiecentrum van het Wijnkasteel Vandeurzen bezoeken én op een marktje ook je eigen voorraad rood, wit of rosé goud inslaan.

Wie het parcours zelf wil volgen moet wel snel zijn, want het aantal tickets is beperkt. Als je je nu al inschrijft, betaal je € 25 voor de korte route en € 29 voor die van 13,7 km. Meer info over de unieke wijnbeleving vind je op winewalkandrun.be. Daar kan je je ook meteen inschrijven.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '