Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Welke coffee lover neem jij mee?

Ghent Coffee Fest: een week lang gratis kopjes zwart goud, prachtige latte art en toffe workshops in negenduust

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Coffee lovers, aandacht: je kan volgende week de eerste editie van Ghent Coffee Fest bijwonen. Op het festival in 9000 kan je gratis koffie slurpen, leerrijke workshops bijwonen en magnifieke latte art bewonderen.

Functioneer jij pas deftig als je je dagelijkse shot cafeïne binnen hebt? Smaakt er niks zo goed als een kopje koffie? Word je al warm vanbinnen als je de geur van die heerlijke koffiebonen ruikt? Voor al die coffee lovers hebben we keigoed nieuws, want volgende week kan je in Gent terecht voor de allereerste editie van Ghent Coffee Fest.

Happy hour(s)

De bedoeling van de organisatoren is om Gent op de kaart te zetten als echte koffiestad door mensen kennis te laten maken met de tofste koffiebars, om de koffiegemeenschap in negenduust bijeen te brengen en om een platform te creëren waar fans van het zwarte goud meer kunnen leren over hun favo drankje aan de hand van toffe activiteiten.

Ghent Coffee Fest vindt plaats van maandag 11 tot en met zondag 17 juli in het hartje van het historisch centrum. Je kan in verschillende koffiebars profiteren van Oatly Happy Hour waar je een gratis kopje zwart goud mag gaan halen tussen 9 en 10u. Je kan workshops volgen zoals zelf de heerlijkste cappuccino maken of leren hoe je je filterkoffie thuis omtovert tot een baristawaardig brouwsel.

Kunstwerkjes en cocktails

Er is zelfs een latte art throwdown waar verschillende barista’s je van je sokken blazen met hun skills. Vergeet die simpele hartjes in je melkschuim, want hier worden echte kunstwerkjes gemaakt. De koffies die daarvoor gebruikt werden, toveren ze nadien om tot heerlijke cocktails. Santéekes! Stekjes die meedoen met dit alles zijn onder meer Koffeine, Labath, Way, Full Circle Coffee en nog veel meer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het volledige programma, de deelnemende koffiebars en meer info kan je vinden op hun website.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '