Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Aanvalleeeeeeen!

HOTSPOT: bij krokettenbar (!) Allo croquette in Kortijk smul je van kraakverse kroketjes

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Als er één ding is waar we nooit ofte nimmer genoeg van kunnen krijgen, dan zijn het wel kroketten. Frituren hebben we o-ve-ral, maar een krokettenbar? Daarvoor moeten we wat langer zoeken. Tot nu, want in Kortrijk opende er zopas een bar waar ze zich specialiseren in de lekkerste kroketten. Aanvallen!


Tot twee jaar geleden konden we bij Pure Daphne in Gent terecht voor een broodje kroket, maar toen de ‘Queen of Croquets’ haar befaamde bar sloot om zich volledig op haar bedrijf te focussen, moesten we de kroketten weer inruilen voor een pakje frieten. Daar komt nu verandering in, want in Kortrijk opende er zopas een lunchbar waar je terechtkan voor de lekkerste creaties mét kroketten: Allo croquette.

Bourgondische gerechten


Van kroketten met kip over creaties met zalm tot heerlijke broodjes kroket, de menukaart lijkt er eindeloos. Daarnaast kan je in de lunchbar (of op hun hippe terras) ook enkele bourgondische gerechten met kroketten bestellen om je buikje rond te eten. Oprichters Ann en Gérald trokken naar Amsterdam om er inspiratie op te doen voor hun nieuwste geesteskindje en kwamen met een heleboel ideeën terug naar huis. Uiteindelijk besloten ze om zich vooral toe te spitsen op het aardappelgerecht en een heuse krokettenbar uit de grond te stampen.

Het gaat dus niet om een restaurant, maar wel om een lunchbar waar je ’s middag van een lekkere kroket kan smullen. De uitbaters zijn wel van plan om ook af en toe ’s avonds iets te organiseren. Zo zullen ze tijdens de zomer regelmatig een soirée croquette organiseren, mét kleine aperitiefkroketjes en lekkere wijntjes.

Naast Allo croquette baten ze iets verderop ook nog de hippe saladebar WOW salads and more uit. Zelf een kroketje steken? Dan moet je op het Jozef Vandaleplein 8 in Kortrijk zijn. De lunchbar is van dinsdag tot en met zaterdag open, en dat telkens van 11u30 tot 15u. Op de Facebook– en Instagrampagina vind je meer info én worden er af en toe summer nights aangekondigd.

PS is Kortrijk iets te ver? In Antwerpen kan je ook bij Croquettenbar Smaeck terecht voor een scala aan kroketten.

Meer hotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '