Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Maurine Toussaint

Wij willen KAASKROKETTEUH! 😋

YES: dit najaar kan je genieten van ambachtelijke kaaskroketten in pop-upbar CHeesy in Brussel

Een gouden korstje, een smeuïge binnenkant gevuld met een rijke kaassmaak en de heerlijke geur van kazen. Loopt het water jou ook al in de mond? Dan hebben we geweldig nieuws, want alle fans van kaaskroketten kunnen binnenkort genieten van een pop-upbar vól kazige lekkernijen in kaaskrokettenbar CHeesy in Brussel!

Yes, yes, yes! Dit najaar trakteert Kaas uit Zwitserland onze hoofdstad op een fantastische nieuwe pop-upbar: eentje die overloopt van ambachtelijke kaaskroketten. Vier duo’s van getalenteerde chefs en kaasmeesters slaan de handen in elkaar om van een heerlijke kaaskroket de perfécte kaaskroket te maken.

De place to be

Voor het kaaskrokettenfestijn moet je dit najaar in Elsene zijn, want daar zal CHeesy vier weken nestelen bij REBEL, een populaire wijnbar in Flagey. Naast fantastische natuurwijnen en verrassende tapasbordjes zal dus ook de kaasfanaat er verwend worden met unieke kroketten van CHeesy.

De chefs die zich wagen aan het herontdekken van het lekkerste snackje ter wereld, staan ook in de keuken bij restaurants Barge en Flamme in Brussel, Victor in Antwerpen en Liquorette by Alfonse in Namen. Zij werken samen met gerenommeerde kaasmeesters vanuit heel België: kaasbar La Fruitière, kaasmakerij Sœurs, kaasaffineurs Van Tricht en kaasmeesters van Chez Maître Corbeau.

© Maurine Toussaint

Van speciale kruiden tot een obscure kaas

Elke week neemt een duo van chefs en kaasmeesters de keuken van CHeesy over met drie originele kaaskroketten op het menu. De exclusieve creaties kan je verkrijgen in de winkels van de kaasmeesters, zodat je er ook thuis van kan genieten. Van speciale kruiden over onverwachte specerijen tot een obscure kaas: je smaakpapillen zullen ongetwijfeld geprikkeld worden!

De kazen die de CHeesy-kaaskroketten zo smaakvol maken komen uit de vier uithoeken van het land der kazen: Zwitserland. Denk aan de gekende kazen als Le Gruyère AOP, Emmentaler AOP en Raclette du Valais AOP maar ook bijzondere smaken als Jersey Blue, een blauwe kaas met een elegante marmering of Tomme Fleurette, gemakkelijk te herkennen aan zijn bloemige korst en romige kern.

© Tom Swalens

Praktisch

De CHeesy pop-up is open gedurende vier weken, van 4 tot en met 29 oktober 2023 van woensdag tot zondag, vanaf 18u. Het adres waar de kaaskroketfanaat in het paradijs terecht komt? Bij REBEL, Lesbroussartstraat 48 in Elsene. Wij weten één ding met zekerheid: een keuze maken wordt onmogelijk, dus wij bestellen alles! 😋

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '