Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lebak Photography

Na 10 jaar krijgt het streetfoodconcept eindelijk een vaste vestiging!

HOTSPOT: Jean sur Mer opent Harbor Cafe op de Groenplaats in Antwerpen

Gaat een fishburger, een garnaalkroket of een portie fish en chips er bij jou altijd wel in? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want het streetfoodconcept Jean sur Mer opent na tien jaar eindelijk een permanente vestiging. Place to be? De Groenplaats in Antwerpen!


Fans van de lekkernijen van Jean sur Mer hebben er tien jaar op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover. Het streetfoodconcept opent namelijk een eerste Harbor Cafe en dit op de Groenplaats in Antwerpen. Voorlopig is er gezien de omstandigheden alleen nog maar take-out mogelijk, maar binnenkort kan je binnen in het restaurant smullen van fishburgers, garnaalkroketten, fish en chips en nog veel meer!

‘Het wordt geen finedining restaurant, maar een volkse kroeg waar streetfood en een fris getapte pint centraal staan’, aldus Peter Vlyminck, van Jean sur Mer. In een persbericht vertelt Peter ook nog dat ze al een tijdje op zoek waren naar een pand in Antwerpen om een vaste zaak te starten. Bovendien hebben ze bewust gekozen voor een zaak die iets kleiner is. Zo kunnen er binnen 18 personen eten en buiten kunnen er dan weer 30 personen plaatsnemen.

Keep it simple


Nog een bewuste keuze was om de menukaart simpel te houden. In totaal kan je er kiezen tussen vier verschillende burgers en daarnaast staan er natuurlijk ook nog garnaalkroketten en fish en chips op de kaart. ‘We zijn een fastcasual concept. Het mag dus snel vooruit gaan. Weinig keuze geeft snelheid in de keuken. Bovendien focussen we slechts op een aantal producten, waardoor de kwaliteit hoger ligt en de waste lager dan concepten die een uitgebreid menu aanbieden.’

Leuk weetje: de shrimpburger van Jean sur Mer is door Mathieu Terryn uitgeroepen tot een van de beste burgers van Antwerpen. In de online YouTube-reeks ‘Burgerplicht’ gaat de frontzanger van Bazart samen met Bockie De Repper op zoek naar de beste hamburgertenten van België. Als je niet meteen weet wat je wil bestellen, kan je dus steeds voor de shrimpburger gaan!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '