Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De stad van de Stella telt heel wat gezellige plekjes.

HOTSPOTS: 9 van de leukste terrasjes in Leuven

Binnenkort begint de blok voor de Leuvense student, wat betekent dat het heel wat rustiger wordt in de Vlaams-Brabantse stad. Tijd voor een mini citytrip! Op de planning? Geen musea of wandelingen, maar vooral terrasjes. We verklappen je welke zeker de moeite zijn.


1. Het strand


Helaas, er is geen écht strand te vinden in de studentenstad. Maar bovenop Cinema ZED vind je wel een zomers, gezellig sfeertje dat evengoed aan vakantie doet denken. Je eet er ’s middags en ’s avonds vegetarische en vegan gerechtjes en drinkt er heerlijk koele drankjes. Reserveren is niet nodig, bij Het strand houden ze ’t graag spontaan!

Waar? Tiensestraat 138, boven Cinema ZED

Meer info? www.hetstrand.xyz

2. Café Entrepot


De Vaartkom is de buurt to be in Leuven, onder meer dankzij Café Entrepot. Je geniet er van een drankje en een hapje aan het water. Café Entrepot serveert ontbijt, zondagse brunch, lunch en diner. Er zij vier tafeltjes op het terras die ook bij regenweer gegarandeerd kunnen worden, deze reserveer je op de site. De andere tafels kunnen niet gereserveerd worden.

Waar? Vaartkom 4

Meer info? www.cafeentrepot.be

3. Dokteur


Sinds december 2019 vind je op het Mathieu de Layensplein – naast de Grote Markt – een nieuwe hotspot onder studenten, genaamd Dokteur. De bar is binnenin erg leuk ingericht met grappige knipoogjes naar het doktersthema, maar voorlopig geniet je enkel van het ruime terras. Ook gezellig! Je kan bij Dokteur terecht voor een drankje en fingerfood. Reserveren is niet nodig.

Waar? Mathieu de Layensplein 1

Meer info?  Facebookpagina Dokteur 

4. Florida Food Bar


Florida Food Bar is een van die pechvogels die net voor de eerste lockdown de deuren openden, maar ze laten zich niet stoppen door een (langgerekte) tegenvaller. Het gezellige terras aan de Vaartkom zal komende zomer sowieso gezellig bruisen van levendigheid. Je eet er (veredelde) huisgemaakte pitta’s met lekkere side dishes als lunch en dinner, en de hele dag door is er fingerfood te verkrijgen. Florida stelt een beperkt aantal tafeltjes open ter reservatie, maar dat betekent niet dat er geen tafels meer vrij zijn voor passanten.

Waar? Vaartkom 43

Meer info?

5. De Hoorn


De Hoorn is een mooie brouwerijzaal waar je kan feesten, werken, eten én een terrasje doen in de zon. Vanop het net vernieuwde zonneterras van de Bar & Resto kijk je uit over het nieuwe Sluispark, terwijl je geniet van een lekkere lunch en een Leuvense Stella. Voorlopig is het terras van De Hoorn alle dagen open tussen 11u30 en 18u, bij goed weer tot 22u.

Waar? Sluisstraat 79

Meer info? www.dehoorn.eu

6. Bar Stan


Sinds de opening in 2015 profileert Bar Stan zich als buurtbar, een publieke living voor het Leuvens stadsdier. Dat er een gezellig sfeertje heerst, hoeven we je er dan ook niet bij te vertellen. Zeker nu het Hoornpleintje na jaren van (stilgelegde) werken af is en het terras van Stan dubbel zo groot en dubbel zo gezellig werd. Je kan er terecht voor ontbijt, koffie, brunch (op zondag), lunch, gebak en dinner. Reserveren is niet mogelijk, enkel voor de brunch op zondag.

Waar? Constantin Meunierstraat 2

Meer info? www.barstan.be

7. Coupe Matadi


Het origineelste terrasje doe je bij Coupe Matadi. Het ijssalon bevindt zich in de kajuit van een aangemeerde boot op de Vaart. Je ijsje, dat de dames van Matadi volgens een eigen recept maken, verorber je op het gezellige dek met zicht op het water. Je krijgt er het ultieme zomergevoel, zelfs als het weer een beetje tegenvalt…

Waar? Kolonel Begaultlaan 7

Meer info? Facebookpagina Coupe Matadi

 

8. Café Optimist


Optimist is een van de gezelligste cafés van Leuven, onder meer door het leuke koertje. Na jarenlange leegstand knapten enkele vrienden het gebouw vol geschiedenis op en maakten het tot een ontmoetingsplaats waar je kan pintelieren, gezelschapsspelletjes spelen, werken en eten. Op de kaart vind je onbekende gerechten van over de hele wereld die je deelt met je vrienden of helemaal voor jezelf houdt. Een mojito erbij en voilà: je bent gesteld. Een mens zou er vanzelf optimistisch van worden. Reserveren is niet mogelijk, bij aankomst biedt het personeel je een plekje op de koer of het terras vooraan aan.

Waar? Vismarkt 7

Meer info? www.deoptimist.be

9. Dewerf


Dewerf is en blijft dé plek waar de Leuvense student heen gaat om snel, budgetvriendelijk en beter dan in de Alma te eten. En om gezellig een drankje te doen, bij voorkeur met een stukje legendarische petitbeurretaart erbij. Het terras van Dewerf is erg groot, gezellig en weg van de grote drukte op de Oude en Grote Markt. Omdat het een echte studentenplek is, is het babbel- en knabbelcafé in de weekends wel gesloten. Van maandag tot vrijdag kan je er terecht zonder reservatie.

Waar? Hogeschoolplein 5

Meer info? Facebookpagina Dewerf

Meer leuke terrasjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '