Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram @mixtahasselt/@osteriamoretti

Een vette hap, zuiderse tapas of fancy dineren: aan jou de keuze!

HOTSPOTS: 9 van de heerlijkste restaurants in Hasselt

Hasselt is niet alleen voor z’n winkelstraten en Modemuseum een bezoekje waard. Je vindt er zo veel leuke restaurantjes dat het moeilijk kiezen is waar je je vermoeide benen na een dagje shoppen onder tafel schuift. We helpen je een beetje.


Mixta

Bij Mixta doe je van bordjes delen. Het menu is er een dat iedereen bekoort: je vindt er lekkers van zowat overal ter wereld. Curries, patatas bravas en Ibéricokroketjes, babypizza met tonijn, taco’s, buns met pulled pork en labneh met plat brood, en dat allemaal in een interieur – of met een beetje geluk op het terras – dat je een instant vakantiegevoel geeft.

Waar? Zuivelmarkt 10

Meer info? www.mixta.be

Botanique


https://www.instagram.com/p/BUPFTazl3Kf/

Je kent het wel: de een heeft zin in een vettige hap, terwijl de ander net op haar lijn aan het letten is. En dan is er nog die vegan in de groep... Bij Botanique zit je perfect. De bar begon als een burger- en saladerestaurant, maar mag zich ondertussen ook vegan heaven noemen dankzij de veganistische burgers, salades, quinoa bowls en zelfs desserts op de kaart. Kom je langs met een katertje, dan ga je voor the hangover menu. Al zijn we niet helemaal zeker dat een cocktail de juiste remedie is...

Waar? Zuivelmarkt 11/2

Meer info? www.botaniquehasselt.be

Bruut

Wil je bij je burger ook een stevige cocktail? Dan moet je bij Bruut zijn. Elke vrijdag- en zaterdagavond kan je er terecht voor cocktails – die even goed smaken als ze eruitzien -, een snelle hap of een uitgebreid diner. Met een cocktailkaart die veel langer is dan de menukaart, is Bruut dé plek om een avondje uit te starten. De shotjes tequila staan niet voor niets op de kaart te pronken, toch? De bar heeft trouwens ook een shop waar je sowieso het perfecte cadeau vindt voor de man in je leven: van baardproducten en wijn tot cocktailbenodigdheden of een goed boek.

Waar? Dorpsstraat 26

Meer info? bruut.bar

Osteria Moretti

Bij Osteria Moretti waan je je zo in la bella Italia. Overdag eet je à la carte, ’s avonds ga je voor de vier- of vijfgangenmenu die om de vijf weken verandert. Vanuit het gezellige restaurant heb je zicht op het culinair talent in de open keuken.

Waar? Aldestraat 20

Meer info? www.osteriamoretti.be

Rosch


https://www.instagram.com/p/Bwc9IYel9gh/

Mag het wat meer zijn? Eigenaars Nicole en Glenn leerden elkaar kennen toen ze allebei in het Hof van Cleve van Peter Goossens aan de slag gingen. Het jonge koppel trok samen naar Australië en werkte er in het befaamde restaurant The Fat Duck van Heston Blumenthal. Moeten we je nog vertellen dat je bij Rosch geen hamburgers en taco’s op je bord krijgt? Fine dining op z’n best hier, maar je scheurt je broek er niet aan.

Waar? Dorpsstraat 34

Meer info? www.rosch.be

De Orangerie


https://www.instagram.com/p/BXvLmsBgWJZ/

Location, location! In het gezelligste straatje van Hasselt, de Walputsteeg, vind je De Orangerie. Je krijgt er de betere brasseriekeuken voorgeschoteld, maar zit er vooral voor het mooie decor. Echte carnivoren kiezen voor de buren van El Portal, waar het vlees gegrild wordt in een ambachtelijke houtskooloven.

Waar? Walputsteeg

Meer info? walputsteeg.com/resto/orangerie/

Nostalgia


https://www.instagram.com/p/BrlG5kEndcB/

Jawel, je vindt in Limburg af en toe ook iets anders dan de Italiaanse keuken. De Griekse en Slavische, bijvoorbeeld. Bij Nostalgia eet je je buikje mooi rond met vlees en vis gegrild in de houtskooloven, heerlijke Griekse mezze en andere specialiteiten. νόστιμο*!

*’Smakelijk’ in het Grieks, of toch volgens Google Translate


Waar? Minderbroedersstraat 46

Meer info? grillrestaurantnostalgia.be

Pocomatto

Wie wordt er nu niet gelukkig van een goed bord pasta, denken de dames van Pocomatto. Dat is dan ook exact wat zij serveren in hun gezellig restaurantje: een flinke portie geluk in de vorm van heerlijke pasta. De foto’s die klanten van Pocomatto op Instagram posten, doen ons alvast watertanden.

Waar? Dorpstraat 42

Meer info? pocomatto.be

Ogst

Ook bij Ogst eet je verfijnder, maar het is wel toegankelijke gastronomie. Voor een dikke 50 euro serveren kok Sebastiën en sommelier Diederik je vier gangen in een erg mooi gerenoveerd pand. In het weekend krijg je verplicht vijf of zes gangen voorgeschoteld, maar die zijn de food baby achteraf ongetwijfeld stuk voor stuk waard.

Waar? Ridder Portmansstraat 4

Meer info? www.ogst.be

Meer hotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '