Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Waar ga jij snoepen tijdens een bezoekje aan Antwerpen?

HOTSPOTS: 6 zoete zondes in Antwerpen om duimen en vingers bij af te likken

Is een bezoekje aan Antwerpen voor jou niet compleet zonder jezelf te verwennen met allerhande zoetigheden? Wij verzamelden zes leuke adresjes die je zullen overstelpen met de lekkerste gebakjes en de meest originele smaken.

1. Domestic

De Britten vonden het beste excuus voor een middag vol zoetigheden: de high tea. Bakkerij Domestic gaf aan dat gegeven een leuke Antwerpse touch. Geniet in een prachtig goud-roze interieur van de lekkerste taartjes en gebakjes. Het aanbod van patissier Sander Goossens is zo overweldigend dat je met een etagère niet zal toekomen.


Waar? Lange Gasthuisstraat 5, 200O Antwerpen

Meer info? domestic-bakkerij.be

2. MoMade cupcakes

Je waant je meteen in de cupcakehemel bij het binnenstappen van dit leuke zaakje in Antwerpen. Wat startte als een ontbijtzaak in de Volkstraat evolueerde tot een winkel waar je terecht kan voor de heerlijkste gebakjes. Geen fan van cupcakes? Wie weet zijn de artisanale makarons en pralines wél jouw ding.


Waar? Reyndersstraat 37, 2000 Antwerpen

Meer info? momadecupcakes.be

3. Borgo Gelato

Homemade roomijs en sorbets met een kwinkslag, dat is het handelsmerk van ijsventer Koen Speltincx. Ooit al ijs gegeten met smaken als ‘moemoe’s rijsttaart’ of apfelstrudel? Aangezien iedereen moet kunnen genieten van heerlijke smaken op zomerse dagen voorziet Borgo Gelato steevast enkele lactosevrije en veganistische ijssoorten.


Waar? Sint-Janstraat 50, 2140 Antwerpen

Meer info? borgogelato.be

4. De broers van Julienne en Juliette

Naast lekkere lunches (Juliette) en smaakvolle diners (De broers van Julienne) staan deze twee zaken garant voor overheerlijke taarten. Spring binnen voor een spies of bestel meteen een volledige taart aan de afhaaltoog. Ook veganisten zullen zeker hun gading vinden in het zoete assortiment van deze hippe Antwerpse zaken.


Waar?

De broers van Julienne: Kasteelpleinstraat 45/47, 2000 Antwerpen

Juliette: IJzerenwaag 4, 2000 Antwerpen

Meer info? debroersvanjulienne.be

5. Philips Biscuits

De bekendste koekjes van de Koekenstad zijn uiteraard de Antwerpse handjes. In de winkels van Philips Biscuits staan ze soms tot buiten aan te schuiven voor een doosje van de versgebakken traditionele koekjes. Wellicht zelfs een van de meest geschikte voorbeelden van artisanaal Antwerpen.


Waar? Korte Gasthuisstraat 39, 2000 Antwerpen

Meer info? philipsbiscuits.be

6. Désirée

Een hotspot om naar uit te kijken. Eind 2019 opent toppatissier Roger Van Damme zijn vernieuwde versie van de iconische Antwerpse tearoom Désiré de Lille. Naast wafels, pannenkoeken en de gekende laquemants zal Van Damme ook verfijnde zoetigheden en een high tea serveren in een prachtig interieur. Redenen genoeg om in dit najaar eens naar de Schrijnwerkersstraat af te zakken.


Waar? Schrijnwerkersstraat 14-16, 2000 Antwerpen

Meer info volgt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '