Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© petr sevcovic & rana sawalha via unsplash

In MAU kan je spelen met asielkatjes terwijl je geniet van een vegan maaltijd of drankje.

HOTSPOT: eerste kattencafé van Limburg opent binnenkort zijn deuren

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Naast verschillende toeristische trekpleisters, zoals Fietsen door het Water, krijgt Limburg er opnieuw een hotspot bij. Deze keer worden de crazy cat ladies op hun wenken bediend, want in Genk opent Yeliz het allereerste kattencafé van de provincie: MAU.


Er zijn niet enkel in het buitenland, maar ook in ons Belgenlandje – denk maar aan Gent, Brussel, Antwerpen en Kortrijk – al heel wat kattencafés waar onze favoriete pluizenbolletjes centraal staan. Limburg had er nog geen, maar daar brengt Yeliz Gijbels (26) nu verandering in. Zij opent heel binnenkort in Genk MAU, een urban jungle waar de panters plaats maken voor iets kleinere katten.

Adoptiekatjes


MAU werkt samen met het dierenasiel van Genk. Zo zullen er, naast hun vijf eigen katten, ook een drietal adoptiekatjes rondlopen in de zaak en kunnen toekomstige baasjes kennismaken met de beestjes. ‘We vangen asielkatten op in de zaak’, zegt Yeliz in Het Laatste Nieuws. ‘Zij zijn ook ter adoptie. Voor die procedure werken we natuurlijk heel nauw samen met het dierenasiel. Het zal dan niet enkel gaan om kittens, want zij verkopen zichzelf als het ware. Wij willen eigenlijk alle poezen de kans geven om een goede thuis te vinden.’

Vegan ontbijt, lunch en gebak


Naast spelen met katten, kun je in MAU natuurlijk ook terecht voor iets te drinken of te eten. Yeliz trekt hiervoor volledig de veganistische kaart. ‘We gaan koffie serveren in verschillende maten en vormen en we kiezen daarbij standaard voor havermelk of soja’, vertelt Yeliz in Het Laatste Nieuws. ‘Daarnaast zullen we huisgemaakte ijsthee, frisdranken en biologische wijn en bier aanbieden. Ook ons gebak, ontbijt en lunch zullen veganistisch zijn. Zo is er voor ieder wat wils.’

Katten en eten, een vreemde combinatie? Helemaal niet, want Yeliz draagt hygiëne hoog in het vaandel. ‘We hebben een aparte kamer gemaakt waar de katten steeds terechtkunnen en waar onder meer de kattenbakken staan. We bouwden ook een apart hok waar nieuwe katten eventjes kunnen acclimatiseren.’ MAU opent ergens eind augustus zijn deuren in de Molenstraat 17.

Poewz


Er zijn trouwens al plannen voor een tweede kattencafé in Limburg. Marissa Jordens (28) wil Poewz openen in Hasselt, meer bepaald in de Demerstraat schuin tegenover Primark. De jonge vrouw is vrijwilliger in het dierenasiel van Genk en kwam zo op het idee. ‘Ik heb al horeca-ervaring en ik ben dol op katten’, aldus Marissa in Het Laatste Nieuws. ‘Een kattencafé leek mij daarom de perfecte optie, want zo kan ik mijn passies combineren.’ Het is echter nog niet zeker of de zaak zal kunnen openen, want de bank wil Marissa geen overbruggingskrediet aanbieden door de coronacrisis.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '