https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram: de.fortuyne / Flair

Ben jij nog op zoek naar een leuk adresje om gezellig te dineren met je vriendinnen of je lief?

HOTSPOT: doe eens aan fancy foodsharing bij De Fortuyne in Mechelen

Zin in foodsharing, maar mag het eens iets anders zijn dan de gebruikelijke patatas bravas, calamares of kroketjes? Dan ben je bij De Fortuyne in Mechelen aan het juiste adres. Hier kan je smullen van verschillende, originele gerechtjes in een supermooie setting.

Zit jij op restaurant ook vaak naar de menukaart te staren omdat je geen idee hebt wat je moet kiezen? Dan is foodsharing misschien wel iets voor jou. Een concept dat de laatste jaren steeds populairder geworden is en waarbij je verschillende gerechtjes met elkaar gaat delen.

Fancy foodsharing

Bij De Fortuyne in Mechelen – een restaurant dat afgelopen zomer de deuren opende – kan je aan foodsharen doen, maar op een iets hoger niveau. Hier geen klassieke kroketjes, maar kan je kiezen voor bijvoorbeeld een carpaccio van hert met kastanje, amarenakers en amandel. Mmm!

Je kan er niet alleen ’s avonds eten, maar ook voor andere maaltijden kan je er terecht. Zo kan je er op de middag snel een lekkere lunch afhalen als je weinig tijd hebt en kunnen zoetekauwen er van een heerlijke high tea genieten. Bovendien is het menu elke keer een verrassing, want elke maand is er een andere kaart. Voor zowel vlees-, vis als groentenliefhebbers is er wat wils!

Tried and tested

Afgelopen zaterdag ging ik er voor het eerst eten en het was meteen een aangename verrassing. Het interieur is er prachtig, want overal liggen er mooie kussentjes, schapenvelletjes en voor de gelegenheid stond er zelfs een kerstboom! Wanneer je aan tafel gaat, kan je eerst een aperitief drinken, waarna je een korte uitleg krijgt over het concept. Aangeraden is om ongeveer twee gerechtjes per persoon te nemen en dan kan je onderling wisselen.

Onze mening? Er is zeker genoeg keuze en er was ook een aangenaam tempo tussen de verschillende gerechtjes. Zo blijf je – letterlijk – niet op je honger zitten. Wel is het aangeraden om te reserveren en het is ook een tikkeltje prijziger. Maar dat maken de service en de smaak meer dan goed. In een ander restaurant betaal je er namelijk al gemakkelijk meer voor.

Carpaccio

Coquilles

Schelvis

Wild

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content