Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Een week lang gratis kopjes zwart goud, prachtige latte art en toffe workshops in negenduust.

Ghent Coffee Fest krijgt tweede eventvolle en vooral cafeïnerijke editie

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Wegens groot succes van het eerste Ghent Coffee Fest kan je begin juli naar de tweede editie van dit festival waar koffie helemaal centraal staat.

Stroomt er meer koffie dan bloed door je aderen. Is jouw favoriete moment van de dag die vijf minuten dat je geniet van je kopje zwart goud? Of ben je gewoon een coffee lover pur sang? Dan is Ghent Coffee Fest hét perfecte event voor jou! De eerste editie vond vorige zomer plaats en omdat het heel wat enthousiaste koffiedrinkers lokte, kan je begin juli naar de tweede editie.

Als je toch in Gent bent, breng dan zeker een bezoekje aan: HOTSPOTS: in deze 13 zomerbars in Gent wil je vertoeven

Latte art

De bedoeling van de organisatoren is om Gent op de kaart te zetten als echte koffiestad door mensen kennis te laten maken met de tofste koffiebars, om de koffiegemeenschap in negenduust bijeen te brengen en om een platform te creëren waar fans van het zwarte goud meer kunnen leren over hun favo drankje aan de hand van toffe activiteiten. Denk maar aan je eigen perfecte cappuccino maken waar de Italianen zelf nog iets van kunnen leren en latte art maken (denk maar aan hartjes, takjes of zelfs konijntjes) in je melkschuim waarmee je kan uitpakken bij je vrienden.

Uiteraard is er elke dag in een ander tof koffiestekje een happy hour waar je kan genieten van een gratis (!) kopje zwart goud tussen 9 en 10u ‘s ochtends. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt het plaats in de binnenstad van Gent en dat van maandag 3 tot en met zondag 9 juli. Koffiebars die meedoen zijn onder meer Het Moment, Full Circle, Cozette, Peaberry, en Take Five. Het volledige programma, de deelnemende koffiebars en meer info kan je vinden op hun website.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '