Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Licor Beirao via Unsplash / Gent Smaakt

Wat dacht je van de kraakverse pizza's van Mamma Roma of een gerechtje van topchef Ignace Wattenberge?

WEEKENDTIP: laat je tijdens het gezellige Gent Smaakt verwennen met lokaal lekkers

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Eten, drinken en een heerlijk zomers sfeertje, waar moeten we zijn? In Gent, want daar vindt binnenkort Gent Smaakt plaats, een culinair festival in het centrum van negenduust.

De festivalzomer staat voor de deur, en niet alleen die van de muziekfestivals, maar ook die van de foodfestivals! In Gent is het vanaf 26 mei al zover, want dan wordt de aftrap gegeven van Gent Smaakt, een culinaire vierdaagse die het hartje van de stad inpalmt en waarbij je verwend wordt met lekkere drankjes en heerlijke gerechten. Denk maar aan: Libanese hummusdip van Beiruti, kraakverse pizza’s van Mamma Roma, de dumplings van Rabot Dumpling House en roséetjes van Vinoscoop.

Lokale markt en vooraanstaande chefs

Ook al aan het watertanden? Gent Smaakt gaat door van 26 mei tot en met 29 mei, en dat op maar liefst vijf verschillende locaties in ’t stad. Zo kan je in Klein Turkije door een lokale markt struinen, je in de Stadshal laten verwennen door tal van vooraanstaande Gentse chefs en op het Goudenleeuwplein lokaal streetfood proeven. Het is dus de ideale gelegenheid om er meteen een citytripje van te maken, want er valt naast smikkelen nog veel meer te beleven. Zo worden er ook verschillende workshops georganiseerd – wij willen kombucha leren maken! – en wordt er voor en door kinderen een kinderrestaurant geopend.

Al letterlijk en figuurlijk zin in? Meer informatie over Gent Smaakt, de locaties en alle aanwezige standhouders vind je op gentsmaakt.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '