https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © richard petit & Nick Decombel

Extra tip: speciaal voor de Internationale Fotobiënnale maakte Rik Verheye een podcast die je tijdens het parcours kan beluisteren.

WEEKENDTIP: Oostende wordt volledig ingepalmd door het werk van 30 spraakmakende fotografen

Jolien Meremans

Momenteel strekt de eerste Internationale Fotobiënnale Oostende zich uit over onze Koningin der Badsteden. Een pareltje voor wie houdt van zon, zee, strand en hedendaagse kunst.


Oostende ademt ku(n)st en cultuur. Naast de vele streetartwerken kan je er ook in verschillende musea en galerijen terecht om kunstexposities en -werken te bewonderen. En nu nog net iets meer dan anders, want momenteel loopt in de badstad de allereerste Internationale Fotobiënnale Oostende.

Kijken mag


Nog tot en met 24 oktober kan je op maar liefst dertig binnen- en buitenlocaties het werk van dertig spraakmakende fotografen uit België, Nederland en Frankrijk bewonderen. Wil jij ook zeelucht én cultuur opsnuiven tijdens je daguitstapje aan zee, dan heeft de stad nog een leuk extraatje in petto. Rik Verheye maakte voor de gelegenheid namelijk de podcast ‘Kijken mag’. Daarin neemt hij elke aflevering een andere BV mee naar de Fotobiënnale. Leuke luistertip voor tussendoor, dus. ‘Anders dan film en theater is fotografie meer niche. Het wordt vlug erg technisch en mensen haken af. Daarom wilde ik een podcastwandeling maken met enkele vrienden om over de werken op de biënnale te praten, zónder dat het al te technisch werd’, aldus Verheye in een persbericht.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by LoveOostende (@visitoostende)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De absolute hotspot tijdens het parcours: Fort Napoleon. Daar kan je het (zelfs nooit eerder tentoongestelde) werk van de Belgische fotograaf Marc Lagrange bewonderen. Ook Carmen De Vos, Isabel Devos, Katrien De Blauwer, Tine Guns en Chrystel Mukeba palmen die locatie in met hun meesterwerkjes. Nog zo’n binnenlocatie waar je zeker halt wil houden: de Anglicaanse kerk in de Langestraat, waar je foto’s van onder anderen Jolien De Buyser en Joris Deleersnyder vindt.

Goed om te weten: wil je het parcours volgen, dan moet je er rekening mee houden dat je voor sommige binnenlocaties tickets nodig hebt die je op voorhand moet reserveren. Het buitenparcours – dat onder meer langs het Leopoldpark, de Zeedijk en het Westerstaketsel loopt – kan je wel volledig gratis volgen. Meer info over het kunstparcours vind je op www.fotobiennale.be.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content