Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Europa Expo

Van gastronomie tot religie, en langs Tokio, Godzilla en manga’s: je reist er door de fascinerende wereld van Japan.

COOL: er komt binnenkort een expo over Japan naar Luik

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Net als ons een sucker for all things Japan? Neem er dan nú je agenda bij, want vanaf 2 april kan je in Luik een 1500 (!) m² grote expo bezoeken die je een rondreis geeft door het land van de rijzende zon. Wil je niet missen!

Vanaf 2 april kan je in de tentoonstellingsruimte van het station Luik-Guillemins op een legendarisch reis naar het hart van de Japanse cultuur dankzij de gloednieuwe tentoonstelling I LOVE JAPAN. Je wordt er in de gigantische ruimte ondergedompeld door de cultuur van het land en de vele eeuwenoude tradities die er vandaag nog steeds voortleven. ‘Van gastronomie tot religie, en langs TokioGodzilla en manga’s: onze meeslepende tentoonstelling laat je kennismaken met de fascinerende wereld van Japan’, belooft organisator Europa Expo. Die sloeg de handen in elkaar met het CEJ (Centrum voor Japanse Studies) om de beleving zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken.

Van de zentuin naar de karaokebar

Wat er je tijdens de reis zoals te wachten staat? Je kan er mediteren in een zentuin, karaoke zingen, een capsulehotel bezoeken, iets bijleren over de oorsprong van Geisha’s, zelf een spreuk op de omikujimuur plakken, een cosplayoutfit aantrekken in het mangagebied, origami- en tattookunstwerkjes bewonderen, en nog zoveel meer!

Zelf een ticketje richting Japan kopen? Dat kost 15 euro per volwassene en doe je op de website van I LOVE JAPAN. De expo loopt nog tot en met 31 augustus.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '