Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Je kan er concerten, exposities, voorstellingen en andere leuke evenementen bijwonen of gewoon iets drinken bij de zomerbar.

HOTSPOT: C-mine in Genk is deze zomer the place te be voor een cultureel uitje

Jolien Meremans

Voor vakantiekriebels in België moet je deze zomer eens naar C-mine in Genk afzakken. Daar geniet je een hele zomer lang van een culturele all-inclusive: van kleurrijke expo’s over theater en dans tot heerlijke hapjes en muziek.


Cultuur alom deze zomer op de site van C-mine. Dit weekend opent het multidisciplinair kunstenfestival Zomerslag er zijn deuren. Tot en met 26 september worden er verschillende culturele activiteiten op poten gezet. Op het programma: muziekoptredens van lokale artiesten, filmvoorstellingen – waaronder ‘A Star Is Born’ en ‘Blinded by the Light’ -, workshops, dans- en theatervoorstellingen en exposities.

Zomerbar in het groen


Een van die exposities gaat ook meteen dit weekend van start: SHOUT. Tijdens de zomerexpositie worden de tentoonstellingsruimtes van C-mine gevuld met het krachtige en visuele werk van vijf Europese graphic art-iconen. De tentoonstelling treedt ook buiten de muren van de expositieruimte. Zo nam de Italiaanse kunstenaar Marco Oggian een voetbalpleintje onder handen en stak hij het in een kleurrijk nieuw jasje.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by C-mine (@cminegenk)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Extra leuk: de zomerbar die uitkijkt op het podium bevindt zich op het plein van C-mine. Daar werd een mobiel (!) bos van 100 bomen geïnstalleerd dat voor extra groen zorgt. Ook een aantal evenementen zorgen voor een extra groene touch. Zo zal PUP er van 13 tot en met 15 augustus een plantenmarkt organiseren en kan je drie keer naar Oogst gaan, een markt waar lokale boeren en producenten hun producten zullen verkopen.

Praktisch


Tijdens Zomerslag zijn sommige events gratis, voor andere betaal je een toegangsticket en/of moet je je op voorhand inschrijven. De tickets voor het openingsweekend (3 en 4 juli) zijn al allemaal de deur uit. De volledige agenda en brochure vind je op www.c-mine.be/zomerslag.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by C-mine (@cminegenk)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer toffe vakantietips: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '