Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Silke Woweries via Getty Images

Onze hoofdstad krijgt er een heerlijke hotspot bij.

YES: de wereldwijde koploper van bubble tea komt naar België

Annelies Hart

Ben jij grote fan van bubble tea? Dan is dit nieuws voor jou! Gong cha, de wereldleider op gebied van het drankje, komt naar België. Tijd voor een bubble tea-date in onze hoofdstad.

Met meer dan 1.650 winkels in twintig landen is Gong cha de wereldreferentie op het gebied van bubble tea. De drank van Taiwanese oorsprong is de laatste jaren aan een opmars bezig in België en nu krijgt ons land er dus een vestiging van de koploper bij. Voor zij die het nog niet kennen: bubble tea is een drank op basis van thee die in Taiwan is ontstaan in het begin van de jaren 1980. Het bestaat meestal uit thee met daarbij kauwbare tapiocaballetjes, maar je kan er ook allerlei lekkere toppings aan toevoegen om je drankje compleet te maken.

Het verhaal van Gong cha begon in 1996 in Taiwan toen Wu, de stichter van het merk, zijn eerste theewinkel opende. Het merk werd al snel de talk of the town en elke dag stonden mensen in lange rijen te wachten om hun bubble tea te bestellen. Wu zag het potentieel en besloot zijn recepten te perfectioneren en er de wereld mee te veroveren. En nu, 26 jaar later, opent Gong cha zijn eerste winkel in onze hoofdstad, meer bepaald in het winkelcentrum Docks in Schaarbeek. Genk, Doornik, Charleroi, Gent en Antwerpen zullen trouwens volgen.

Meer dan 600 combinaties

Een exacte datum voor de opening in Brussel is nog niet bekend, maar we mogen de winkel er binnen enkele weken verwachten. Begin dus maar al na te denken over je bestelling, want bij Gong cha zijn er meer dan zeshonderd verschillende samenstellingen mogelijk. Om te beginnen zijn er verschillende soorten dranken: originele thee, melkthee, vruchtenthee, smoothies en koffie. Daaraan kan je dan weer verschillende toppings toevoegen: bubbels, melkschuim, verse kaasschuim, enz. Tenslotte kies je nog hoe zoet je drankje moet zijn en hoeveel ijs erin mag. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '