Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Kindel Media via Pexels

Iets verderop in onze hoofdstad zal ook een strand aangelegd worden.

Je kan deze zomer in Brussel gratis (!) zwemmen in een tijdelijk openluchtzwembad

Jolien Meremans

Die eerste zomerzon doet ons snakken naar een frisse plons in het water. En daarvoor ben je binnenkort in Brussel aan het juiste adres, want daar opent op 1 juli het tijdelijke openluchtzwembad Flow.


Deze zomer kan je langs het kanaal in Anderlecht in een bijna 50 vierkante meter groot zwembad dobberen/bommetjeeeeuh roepen/baantjes trekken/zonnen/… ¬†Momenteel wordt het zwembad aangelegd en vanaf 1 juli zal het mogelijk zijn om in Flow te springen. ‘We moeten er alleen nog voor zorgen dat we tegen de zomer de nodige vergunningen hebben’, aldus¬†Paul Steinbr√ľck van de vzw Pool is Cool aan VRT NWS. De vzw vraagt al enkele jaren om de herintroductie van publiek openluchtzwemmen in Brussel, en dat zal vanaf juli dus weer tijdelijk mogelijk zijn. ‘Het is de bedoeling dat Flow een tijdelijk alternatief biedt totdat de eerste permanente zwembaden hun deuren openen’, verduidelijkt¬†Steinbr√ľck nog in De Standaard.

Strand aan het Justitiepaleis


Aan het zwembad zullen kleedkamers en douches ge√Įnstalleerd worden √©n er zal ook een zonneterras aangelegd worden.¬†Pool is Cool laat ook nog weten dat er redders aanwezig zullen zijn die er een oogje in het zeil zullen houden. Afhankelijk van de COVID-19-maatregelen zullen er ’s avonds ook extra culturele activiteiten georganiseerd worden.¬†Flow zal gedurende de zomervakantie elke namiddag gratis toegankelijk zijn, maar de initiatiefnemers vragen wel om op voorhand een tijdslot te reserveren. Dat kan je tot drie dagen op voorhand doen op¬†www.flow.brussels.

Geen waterrat? Iets verderop wordt in hartje Brussel op de hellingen van het Justitiepaleis een strand aangelegd waarop je zal kunnen zonnen en allerlei activiteiten georganiseerd zullen worden: Marolles Plage. Het project van Foyer des Jeunes des Marolles wordt samen met nog vier andere projecten die er deze zomer de hellingen zullen inpalmen gesteund door de stad Brussel. Hoe groot het strand precies zal zijn en of je er zomaar op zal kunnen gaan liggen, is nog niet helemaal duidelijk. Wat wel al zeker is, is dat wij deze zomer een citytripje Brussel inplannen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '