Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Nog niets gepland vandaag? Ga dan eens naar het gratis (!) én ecologisch festival Zwart Goud

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Neen, het is geen Rock Werchter of Pukkelpop en je zal er ook geen P!nk of The Cure door de boxen horen knallen, maar het festival Zwart Goud is wél de moeite waard om te bezoeken. Waarom dan? Het hele feestje draait op wind- en zonne-energie en vindt plaats in het wondermooie gebied Terhills.


Aan alle groene goeroes, muziekfanaten en pleziermakers: zak vandaag eens af naar Maasmechelen om er naar het meest ecologische festival van het land te gaan. Voor de vierde keer organiseert een hippe bende jongeren het festival Zwart Goud en dat is voor de eerste keer helemaal gratis.

In het natuurgebied Terhills kan je er helemaal losgaan op enkele opkomende talenten en dat op een ecologische manier, want het hele festival draait op wind- en zonne-energie! Het idee achter Zwart Goud? Onder de verlichte mijnschachten stilstaan – of eerder dansen – bij het mijnverleden van Limburg.

Wat Zwart zo groen en uniek maakt? 

  • De organisatoren kozen ervoor om dit jaar geen affiche te drukken en enkele een digitale versie te verspreiden.
  • Je kan je favoriete drankje enkel en alleen uit een herbruikbare beker drinken.
  • Ze werken dit jaar met speciale jetons: de eco-token. Die zijn gemaakt uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen en zijn 100 % afbreekbaar. 
  • De foodtrucks zullen enkel vegan maaltijden aanbieden, om de ecologische voetafdruk van het festival en de festivalgangers zo klein mogelijk te houden.


Van plan om naar Zwart Goud af te zakken? Meer info over het festival vind je hier en hier.

https://www.instagram.com/p/By2PrGYFhd_/

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '