Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Luca Baini via Unsplash

Kende jij ze al?

13 geheime plekjes in Disneyland Parijs die je meteen wil ontdekken

Onmogelijk om nog meer magie aan onze favoriete feeërieke plek toe te voegen, zeg je? Think again! Disneyland Parijs heeft een heleboel geheime plekjes waarvan je het bestaan wellicht nog niet kende. Wist je bijvoorbeeld dat sommige kopjes sneller draaiden dan anderen? Of dat je een liefdesbrief kon sturen vanuit het park?

Een piratenmaaltijd

Deze is voor de fans van Jack Sparrow en zijn Black Pearl. Er bestaat namelijk, in het hart van Adventureland en de attractie van ‘Pirates of the Caribean’, een restaurant met een exotische keuken. In de Captain Jack’s, zoals de keet heet, kan je Creoolse gerechten en zeevruchtenschotels proeven. En dat alles in een fantastische ondergrondse grotomgeving.

Een ontmoeting met Push


Tijdens een wandeling in de Disney Studio’s, aan de kant van de Rock ‘n’ Roller Coaster, kan het weleens zijn dat je een onverwachte gast tegenkomt. Dit is Push, een vuilnisbak die kan praten en je waarschijnlijk ook een eindje volgt. Als je dus staat te wachten op een ongewoon gesprek, blijf je dus best een tijdje rond deze attractie hangen.

Magische soldaten


Het kasteel van Doornroosje bevat veel mysteries, waaronder een prachtig glas-in-loodraam dat verandert, net boven het tapijt van de slapende Doornroosje. Maar vooral twee bewakers die, eenmaal gefotografeerd met een flits, van kleur veranderen. De een wordt blauw, terwijl de ander een roze tint krijgt.

Een vintage kapper

Main Street is zo’n beetje dé winkelstraat van Disneyland Parijs. Meer nog: je vindt er ook een kapper, Dapper Dan’s Hair Cuts, die nog werkt volgens de technieken van lang, lang geleden en ook de bijbehorende accessoires heeft. Cool!

Een ontmoetingsplek in geval van nood

Je kind loslaten ten midden van duizend andere peuters in Disneyland, is misschien wel de grootste angst van een ouder. Maar omdat kleintjes niet de enigen zijn die verloren kunnen lopen, is er City Hall. Gelegen aan de ingang van het park, aan het gouden bord, is het een plek waar verloren ouders nieuws kunnen krijgen over hun kinderen. De plaats heeft zelfs een speelkamer waar verloren gelopen kleintjes op hun ouders kunnen wachten.

Een uitzonderlijk diner

Voor een onvergetelijke duik in het hart van een van de coolste Disneycartoons, moet je bij Bistrot Chez Rémy zijn. Het restaurant brengt een hommage aan de wereld van ‘Ratatouille’ en transformeert zijn bezoekers in kleine, verloren muizen in een gigantisch universum.

Een speciaal kopje

De Mad Hatter’s Tea Cup in Fantasyland is de attractie die zowel jonge als oude pretparkliefhebbers pleziert. Als je graag nog wat sneller wil draaien, dan moet je plaatsnemen in de paarse theekopjes. Want die zijn sneller dan de rest! #woopwoop

Een winkel met stukjes

Net naast Voyages de Pinocchio, in Adventureland, vind je de Bottega di Gepetto, een sublieme reproductie van het atelier van de speelgoedmaker en vader van Pinocchio. Je vindt er een grote hoeveelheid houtsculpturen, gesneden met liefde en de nodige details. Een plezier voor de ogen!

Van hoog niveau

Het restaurant Inventions wordt door veel bezoekers gezien als het beste restaurant van Disneyland Parijs. Het moderne buffet bevindt zich in het Disneyland Hotel en geeft een prachtig uitzicht op Main Street. Pluspunt: de kans is groot dat je er een van de Disneyfiguren tegen het lijf loopt.

Een originele liefdesbrief

Zin om een liefdesbrief te versturen vanuit het park? Wel, dankzij de mailbox op Main Street is dat helemaal mogelijk. Rumour has it dat de post op zijn bestemming arriveert met een speciale postzegel van Disneyland Parijs. Eens proberen?

VIP-verblijf

Castle Club, Compass Club, Golden Forest Club en Empire State Club, elkeen van de vier hotels (Disneyland Hotel, Newport Bay, Sequoia en New York) hebben een speciaal luxepakket met toegang tot een privéverdieping met bar, restaurant, een aparte ontbijtruimte én fast pass-tickets. Een aanbod dat je even duizelig maakt als zijn prijs (en de attracties in het park).

Voor de waaghalzen

Net naast de spektakelshow ‘Moteurs...Action! Stunt Show Spectacular’ staat er een prachtige, jaren-50-Airstreamcaravan waar je een typische Amerikaanse maaltijd naar binnen kan spelen. Het Café des Cascadeurs is gevuld met verwijzingen naar Amerikaanse films en heeft een gigantische lijst aan hamburgers.

Een uniek moment

De website Disney Special Activites biedt een heleboel speciale diensten voor magische feestjes. Van gepersonaliseerde kamers voor een verjaardag of Kerstmis over exclusieve ontmoetingen met de Disneyfiguren tot huwelijksaanzoeken. Zo kan je bijvoorbeeld flessen champagne, taarten, bloemen of zelfs geschenkdozen bestellen. Liefje, lees je dat?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '