Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Kende jij ze al?

9 geheime plekjes in Disneyland Parijs die je meteen wil ontdekken

Onmogelijk om nog meer magie aan onze favoriete feeërieke plek toe te voegen, zeg je? Think again! Disneyland Parijs heeft een heleboel geheime plekjes waarvan je het bestaan wellicht nog niet kende. Wist je bijvoorbeeld dat sommige theekopjes sneller draaiden dan anderen? Of dat je een liefdesbrief kan sturen vanuit het park?

Piratenmaaltijd

Deze is voor de fans van Jack Sparrow en zijn Black Pearl. In het hart van Adventureland en de attractie Pirates of the Caribbean vind je een restaurant met exotische keuken. In Captain Jack’s, zoals de keet heet, kan je Creoolse gerechten en zeevruchtenschotels proeven, en dat alles in een fantastische ondergrondse grot.

Disneyland piraten

Magische soldaten

Het kasteel van Doornroosje bevat heel wat mysteries, waaronder een prachtig glas-in-loodraam dat verandert, net boven het tapijt met daarop de slapende Doornroosje. Ook vind je er twee bewakers die eenmaal gefotografeerd met flits van kleur veranderen. De een wordt blauw, terwijl de ander een roze tint krijgt.

Vintage kapperszaak

Main Street U.S.A. is zo’n beetje dé winkelstraat van Disneyland Parijs. Meer nog: je botst er op kapperszaak Dapper Dan’s Hair Cuts, die nog werkt volgens de technieken van lang, lang geleden en ook de bijbehorende accessoires heeft. Cool!

Wedstrijd Disneyland

Ontmoetingsplek in geval van nood

Je kind te midden van duizend andere peuters loslaten is misschien wel de grootste angst van een ouder. Volgens City Hall zijn het echter niet de kinderen, maar steevast de ouders die verloren lopen. Gelegen aan de ingang van het park, bij het goudkleurige bord, is er een plek waar ‘verloren ouders’ nieuws kunnen krijgen over hun kinderen. De plaats heeft zelfs een speelkamer waar verloren gelopen kleintjes op hun ouders kunnen wachten.

Uitzonderlijk diner

Voor een onvergetelijke duik in het hart van een van de coolste Disneyfilms moet je bij Bistrot Chez Rémy zijn. Het restaurant brengt een ode aan de wereld van ‘Ratatouille’ en transformeert zijn bezoekers in kleine, verloren muizen in een bijzonder decor. Je waant je er een personage uit de vrolijke prent en smult er je buikje rond.

Speciaal kopje

Mad Hatter’s Tea Cups in Fantasyland is de attractie die zowel jonge als oude pretparkliefhebbers pleziert. Als je graag wat extra actie wil toevoegen aan je rit, moet je plaatsnemen in een paars theekopje. Dat zou immers sneller draaien dan de andere. #woopwoop

Wedstrijd Disneyland

Shop met stukjes

Vlak naast Les Voyages de Pinocchio vind je de Bottega di Gepetto, een sublieme reproductie van het atelier van de speelgoedmaker en vader van Pinocchio. Je vindt er een grote hoeveelheid houtsculpturen, gesneden met liefde en voorzien van de nodige details. Een plezier voor de ogen!

Van hoog niveau

Restaurant Inventions wordt door veel bezoekers gezien als het beste restaurant van Disneyland Paris. Het moderne buffet bevindt zich in het Disneyland Hotel en geeft een prachtig uitzicht op Main Street. Pluspunt: de kans is groot dat je er een van de Disneyfiguren tegen het lijf loopt.

Originele liefdesbrief

Heb je zin om een liefdesbrief te versturen vanuit het park? Wel, dankzij de brievenbus op Main Street U.S.A. is dat mogelijk. Naar het schijnt zouden brieven of kaartjes die daarin gedropt zijn met een speciale postzegel van Disneyland Paris op hun bestemming arriveren. Eens proberen?

Lees ook:

Wedstrijd Disneyland

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '