Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Foto links: Elle et Moi Design / Foto rechts: Unsplash

Of je nu houdt van klassiek, minimalistisch of juist heel kleurrijk.

9 van onze favoriete ontwerpers voor de mooiste geboortekaartjes

Dat nieuwe leven wil je natuurlijk zo mooi mogelijk bekendmaken. Of je nu houdt van klassiek, minimalistisch of juist heel kleurrijk: wij presenteren je enkele ontwerpers die van het geboortekaartje een kunstwerkje maken.

Studio Ent


Begin dit jaar werd niet alleen Neles zoontje Ernest geboren, eind 2019 zag ook haar creatieve baby Studio Ent het levenslicht. Nele werkt vooral met levendige kleuren in combinatie met pure organische vormen en illustraties. ‘Voor mij is er niets leuker dan wanneer ik het eindresultaat helemaal zie matchen met het baby’tje en de ouders.’

Soki Studio


Sofie van Soki Studio probeert ieder kaartje zo uniek en persoonlijk mogelijk te maken en gaat daarvoor steeds op zoek naar een persoonlijk aanknopingspunt. ‘Dat kan de betekenis van de babynaam zijn, maar ook een voorliefde voor een kleur of land’, vertelt ze. Het resultaat? Sobere, stijlvolle geboortekaartjes.

ELLE et MOI


Bij ELLE et MOI proberen ze de trends altijd een beetje voor te zijn. Je vindt er zowel hippe ontwerpen als gepersonaliseerde familieportretten en sobere varianten. ‘We doen dit als man en vrouw. De samenvoeging van het iets mannelijkere en een feminine touch is waar ELLE et MOI voor staat.’

Lisa Christiaens


Lisa Christiaens maakt hippe en kleurrijke grafische geboortekaartjes die je naar hartelust kan personaliseren. Er zijn kaartjes waarop je zelf datum, gewicht en geboorteuur kan invullen. Je hebt ze in huis voor de geboorte en vermijdt zo lastminutestress.

https://www.instagram.com/p/B7A0I5iA4aR/

Studio by Diede


Bij Studio by Diede kan je kiezen voor een geboortekaartje op maat of een kaartje uit hun unieke onlinecollectie. Ze combineren eigentijdse kleuren (denk maar aan terracotta of donkergroen) met fijne lijntekeningen. Zo creëren ze prachtige ontwerpen die ze van kaartjes doortrekken naar kussens over textielposters tot geboorteborden.

Liefs Femke 


Hou je van lieflijke en speelse ontwerpen? Dan zit je bij Liefs Femke helemaal goed. Van het ontwerp over de papierkeuze tot een bijzondere afwerking: Femke zorgt ervoor dat jullie geboortekaartje van enveloppe tot touwtje matcht. Haar doel? Een klein kunstwerkje creëren waarvan de ouders gaan houden en waarvan mensen zeggen: ‘Wauw, dit past echt bij jullie’.

Studio Umtata


Bij Studio Umtata maakt Sarah unieke geboortekaartjes met een jolige retrovibe. Daarbij gebruikt ze vrolijke kleuren met leuke figuren die bij kinderen tot de verbeelding spreken. ‘Ik steek er graag hun verwondering in, want een geboortekaartje dient uiteindelijk om hun komst te vieren.’

ONZO


Typerend voor ONZO zijn de geboortekaartjes met waterverf, die je in verschillende kleuren en formaten kan bestellen en door Jana Onzo zelf naar wens aangepast kunnen worden. Naast geboortekaartjes vind je in de webshop ook tal van stijlvolle geboortegeschenkjes die ook na de geboorte nog een mooi plekje in huis kunnen krijgen.

Studio Mustique


Een gek idee of een unieke combinatie van materialen? Daarvoor moet je bij Sofie van Studio Mustique zijn. Zij voorziet elk kaartje van een persoonlijke touch. Noem het gerust een subtiele knipoog naar jullie leven of gezin. Winnaar voor de winter zijn ongetwijfeld de velvet kaartjes!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '