Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Facebook: UNO

Trommel je vriendinnen al maar op!

Game night, here we come: er komt een vervolg op het kaartspel UNO

Iedereen heeft vroeger weleens een spelletje UNO gespeeld. Liefhebber van het kaartspel? Dan heb je geluk. Er is namelijk een vervolg op komst, met de toepasselijke naam DOS. Trommel dus snel al je vriendinnen op, want wij voelen een spelletjesavond aankomen!


UNO is al meer dan vijftig jaar ongewijzigd gebleven, maar nu is er dan toch verandering op komst. De opvolger van het nostalgische kaartspel, DOS, ziet er bijna exact hetzelfde uit, maar er werden een aantal kleine aanpassingen gedaan.

DOS


Het doel van het spel – als eerste al je kaarten kwijtraken – is nog steeds hetzelfde. Ook bij DOS krijgt elke speler zeven kaarten, maar nu ga je in tegenstelling tot bij UNO twee kaarten in het midden leggen. Iemand anders moet op haar beurt dan een kaart leggen die bij de exemplaren past die reeds op tafel liggen. Wanneer dit lukt, mag het paar opgeschoven worden en wordt er een nieuwe spelkaart op tafel gelegd.

Als de kleur van de kaart hetzelfde is als die van kaarten die reeds op tafel liggen, mag deze speler op het einde van haar beurt een kaart wegleggen. De overige deelnemers moeten er eentje extra nemen. Op het einde van het spel moet de persoon die nog maar twee kaarten in haar hand heeft ‘DOS’ roepen!

Spelletjesliefhebbers over de hele wereld zijn alvast enthousiast, maar niet iedereen is tevreden met het spel. Bij Insider hebben ze het spel al uitgetest en zij omschreven het als ‘heel slecht’. DOS komt volgende maand uit in de Verenigde Staten, maar of het spel ook in de rest van de wereld uitgebracht zal worden, is voorlopig nog onduidelijk. Wél is er een app voor je smartphone op komst en kan je het spel ook via Facebook spelen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '