Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

'Soms zijn de foute cadeaus nog verpakt wanneer ze worden ingeleverd', klinkt het bij De Kringwinkel.

Fout kerstcadeau gekregen? Ruil het in voor een kortingsbon bij De Kringwinkel

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Kreeg jij de afgelopen dagen een kerstcadeau waar je niet zo blij mee was? Geen nood. Tot en met 4 januari kan je je foute kerstcadeaus binnenbrengen bij De Kringwinkel in Antwerpen. In ruil ontvang je een kortingsbon van 10%.


Vorig jaar lag er voor ruim 1 op de 5 Belgen minstens één fout kerstcadeau onder de kerstboom. Bij 7,6% waren het er zelfs meerdere. Dat blijkt uit een online onderzoek bij 2.000 Belgen dat werd uitgevoerd in opdracht van De Kringwinkel, Troc.com, 2dehands.be en Cash Converters.

De helft van de ondervraagden hield het cadeau bij. Ruim 1 op 8 (13%) ging het cadeau omruilen in de winkel en 17,2% van de respondenten verkocht het door.

Maar liefst 41% van de ondervraagden die het geschenk bijhielden, zei het niet oké te vinden het door te verkopen. Uit schrik dat de schenker zich beledigd zou voelen (25,9%), maar ook omdat er werd vanuit gegaan dat de verkoop niet veel zou opbrengen (25,7%).

Ingepakt inleveren


Bijna 1 op de 10 (9%) gaf de foute cadeaus liever weg, en dat is ook De Kringwinkel niet ontgaan. ‘We vonden dit zo’n opmerkelijke cijfers dat we er dit jaar een actie van wilden maken’, vertelt Louise Vrints, communicatie- en marketingverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen.

Elke klant die een ‘fout’ kerstcadeau komt inleveren bij één van de negen Kringwinkels in Antwerpen ontvangt tot en met 4 januari een kortingsbon van 10%.

‘Na de feestdagen merken we altijd een verhoogde toestroom van gloednieuwe spullen waarvan we vermoeden dat het om foute cadeaus gaat. Mensen hebben in de vakantie ook meer tijd om spullen in te leveren’, weet Vrints. ‘Kledingstukken krijgen we het vaakst binnen. Maar ook decoratie en boeken zijn populair in deze periode. Soms zelfs nog ingepakt! Klanten willen er graag iemand anders blij mee maken.’

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '