Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Libelle Lekker

Voor de champignonfanaat!

VeggieChallenge – Dag 15: easy peasy toast champignon

De redactie

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijks op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Op het recept vandaag: toast champignon.


Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker, én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 dikke plakken ciabattabrood (of brood naar keuze)
  • 750 g champignons
  • 2 teentjes look
  • 1 sjalotje
  • 2 handjes verse peterselie
  • het sap van 3 citroenen
  • 50 g boter
  • scheut olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper

Hoe maak je het?

  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes of partjes.
  2. Bak de champignons goudbruin in een pan op middelhoog vuur in een scheut olijfolie.
  3. Pers de look en versnipper het sjalotje. Voeg na een tijdje bij de champignons. Laat nog zo’n twee minuutjes meebakken.
  4. Blus de champignons met het citroensap en voeg de klont boter en de fijngehakte peterselie erbij. Roer goed en zet dan het vuur uit.
  5. Rooster de sneden brood en beleg ze met de champignons. Serveer met een salade.
  6. Smullen maar!


 

Bron: Libelle Lekker


 

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '