Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Deze week vind je bij Flair een gratis flesje Filliers Dry Gin 28 Pink!

Pink Power: de beste tips om je gratis flesje Filliers Dry Gin 28 Pink te mixen

De redactie

Hoeveel nieuwe hippe drankjes er ook op de markt komen, een goede gin-tonic blijft een van onze favorieten. Deze week vind je bij Flair een gratis flesje Filliers Dry Gin 28 Pink (5 cl), dus het is hoog tijd voor wat mixinspiratie!


De allerbeste manier om je gin te mixen, is met tonic. Een paar regeltjes om het helemaal te doen zoals het hoort:

Type tonic


Je mixt een premiumgin het best met een neutrale variant, zodat de gin mooi in balans blij en je de smaak van gojibes en framboos uit Pink Filliers blij herkennen.

Verhoudingen


Dat beslis je zelf. Wil je een verfrissend drankje dat niet te sterk is? Meng dan met 20 cl tonic. Met 5 cl tonic erbij komen de smaken van de gin er goed door, maar wordt het eerder een nipdrankje. Dé ideale verhouding is 15 cl tonic en 5 cl gin.

Het glas


Traditioneel ga je voor een longdrinkglas, zo blijven de bubbels van de tonic langer in het glas. Vaak wordt een groot ballonglas of coppa gebruikt, omdat dat er spectaculairder uitziet. Giet in een bol glas de tonic via het rietje, zo blij de bruis intact.

Ice, ice, baby


Hoe meer, hoe liever! Vul je glas eerst met ijs, zodat het al wat afkoelt, en giet daar de gin over. Zo is die ook meteen koud. Vul aan met tonic. Hou je glas schuin terwijl je inschenkt, zo kunnen de bubbels al mengen met de gin. Tip voor je ijs: maak dat ‘vers’. IJsblokjes die al lang in de diepvries liggen, kunnen de smaak van andere dingen overnemen. Niet lekker!

Shake it


… of net niet. Eén keer roeren volstaat. Zo mengen de smaken zich met elkaar, maar haal je toch niet alle bubbels uit je drankje.

Botanicals


Die kies je zelf. Bij een lekkere gin zoals Filliers Dry Gin 28 Pink zijn die eigenlijk niet nodig, want de gin heeft een zachte en fruitige smaak, zodat extra’s niet nodig zijn. Hou je van veel kruiden? Dan kan je er nog wat toevoegen, maar ons advies blijft: gooi er niet alles in wat je kan vinden in je kruidenkastje.

Simpele, maar heerlijke toevoegingen zijn:

The Fresh One


gin

Met frambozen en een schijfje limoen.

The Spicy One


gin

Met kardemom en kaneel.

The Herbal One


gin

Met koriander en steranijs.

[td_smart_list_end]

Filliers Dry Gin 28 Pink is de jongste telg van de Filliers Dry Gin 28-familie. Aan de originele – en prijswinnende – versie werden extra gojibessen en frambozen toegevoegd. Dit is zomer in een – prachtige roségoudkleurige – fles, als je ’t ons vraagt! Hij kreeg zelfs de prijs van ‘Gekozen product van het jaar 2019’!

gin

Nog meer lekkere cocktails: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '