Home Lifestyle Food RECEPT: 7 heerlijk zomerse cocktails op basis van limoncello

RECEPT: 7 heerlijk zomerse cocktails op basis van limoncello

Sparkling limoncello sangria? Kom maar op! 🍹

It’s getting hot, hot, hot. Kan het weekend voor jou niet lang genoeg duren en nodig je je vriendinnen daarom vanavond uit voor een zoveelste terrasje om te klinken op de zomer? Hier zijn 7 overheerlijke zomerse cocktails op basis van limoncello om straks te serveren.

1 / 7
Villa Massa & tonic
Limoncello-margarita’s
Mojito met limoncello
Sparkling limoncello-sangria
Limoncello met gin en tijm
Paloma-cocktail
Cocktail met mango
Villa Massa & tonic
Villa Massa & tonic

50 ml Villa Massa – 150 ml tonic – 4 basilicumblaadjes – ijsblokjes

Giet de Villa Massa en de tonic in een groot wijnglas met ijsblokjes. Garneer met verse basilicumblaadjes.

Limoncello-margarita’s
Limoncello-margarita’s

60 ml citroensap – 60 ml water – 60 ml triple sec – 60 ml tequila – 60 ml limoncello – zeste van 1 citroen  – crushed ice – zout – suiker

Doe het zout, de suiker en de citroenzesde in een schaaltje. Ga met een schijfje citroen over de rand van je glas en dip in het mengsel. Laat drogen. Doe wat ijs en de natte ingrediënten in een cocktailshaker, schud goed en giet het drankje in de glazen.

Mojito met limoncello
Mojito met limoncello

60 ml Villa Massa – bruiswater – 10 muntblaadjes – 4 citroenpartjes – crushed ice

Vul een glas met de citroenpartjes en stamp die zachtjes aan zodat de sappen vrijkomen. Vul aan met munblaadjes en crushed ice. Schenk de Villa Massa erover en roer alles goed om met een lepel. Voeg indien nodig wat extra ijs toe en werk op met bruiswater (of eventueel Sprite).

Foto: Pinterest.

Sparkling limoncello-sangria
Sparkling limoncello-sangria

1 kop frambozen – zeste van 1 citroen – 90 ml roze limonade – 60 ml limoncello – 750 ml prosecco – ijsblokjes

Meng de frambozen, citroenzeste, limonade en limoncello in een kan. Laat twee uur in de ijskast rusten. Klaar om te serveren? Voeg dan voorzichtig de prosecco toe en meng met een lepel. Vul de glazen met ijs en serveer de sangria.

Limoncello met gin en tijm
Limoncello met gin en tijm

18 el gin – 6 el limoncello – 6 el citroensap (versgeperst) – 6 takjes verse tijm

Rooster de takjes tijm op de barbecue of in een hete pan. Doe daarna alle ingrediënten in een cocktailshaker en vul die verder met ijs. Goed schudden. Schenk de inhoud in gekoelde glaasjes. Werk af met ijsblokjes en een takje tijm.

Paloma-cocktail
Paloma-cocktail

60 ml tequila – 15 ml Villa Massa – 180 ml pompelmoessap – ijsblokjes

Vul een glas met ijs, tequila en Villa Massa. Top af met pompelmoessap. Voeg eventueel een beetje zout toe. Werk af met een schijfje pompelmoes en takje tijm.

Cocktail met mango
Cocktail met mango

60 ml mangosap – 1 el wodka – 1 el limoncello – prosecco – ijsblokjes – takje rozemarijn

Vul een shaker met ijsblokjes, mangosap, wodka en limoncello. Doe in een glas en top af met prosecco. Seveer met een schijfje citroen en takje rozemarijn.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.