
Groenten en fruit kiezen volgens het seizoen is beter voor het milieu, je gezondheid, je smaakpapillen én je portefeuille.
Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in maart
Een nieuwe maand betekent nieuwe groentjes op je bord. Want volgens de groenten- en fruitkalender eten is goed voor het milieu, voor jezelf, voor je portefeuille én voor je smaakpapillen. Deze groenten en fruit zouden in maart op je boodschappenlijstje moeten staan.
Waarom seizoensgroenten en -fruit eten?
Meer seizoensgebonden groenten en fruit eten, dat is wat milieuorganisaties zoals Greenpeace ons vragen. Het is ten eerste vriendelijker voor het milieu, want de weersomstandigheden om die groenten- en fruitsoorten te telen moeten niet op een onnatuurlijke manier – zoals met verwarmde serres – nagebootst worden. Bovendien worden seizoensgroenten minder behandeld en zouden ze meer smaak hebben. Daarnaast is er ook nog het logische voordeel dat seizoensgroenten gewoon goedkoper zijn, aangezien de kosten om ze te kweken lager liggen. En zo breng je bovendien nog wat variatie in je menu. Wedden dat je enkele van onderstaande groenten nog nooit gebruikte?
Look
Wortel
Spruitjes
Witlof en roodlof
Spinazie
Asperges
Prei
Bloemkool
Rode biet
Raap
Pastinaak
Aardappelen
Schorseneer
Snijbiet
Kool (wittekool, rodekool, savooikool, boerenkool)
Selder
Aardpeer
Andoorn
Radijs
Ajuin
Citroen
Sinaasappel
Peer
Kiwi
Pompelmoes
Appel
[td_smart_list_end]
Meer food:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier