Een nieuwe maand betekent nieuwe groentjes op je bord. Want volgens de groenten- en fruitkalender eten is goed voor het milieu, voor jezelf, voor je portefeuille én voor je smaakpapillen. Deze groenten en fruit zouden in maart op je boodschappenlijstje moeten staan.
Waarom seizoensgroenten en -fruit eten?
Meer seizoensgebonden groenten en fruit eten, dat is wat milieuorganisaties zoals Greenpeace ons vragen. Het is ten eerste vriendelijker voor het milieu, want de weersomstandigheden om die groenten- en fruitsoorten te telen moeten niet op een onnatuurlijke manier – zoals met verwarmde serres – nagebootst worden. Bovendien worden seizoensgroenten minder behandeld en zouden ze meer smaak hebben. Daarnaast is er ook nog het logische voordeel dat seizoensgroenten gewoon goedkoper zijn, aangezien de kosten om ze te kweken lager liggen. En zo breng je bovendien nog wat variatie in je menu. Wedden dat je enkele van onderstaande groenten nog nooit gebruikte?
Look

Wortel

Spruitjes

Witlof en roodlof

Spinazie

Asperges
Prei

Bloemkool

Rode biet

Raap

Pastinaak

Aardappelen

Schorseneer

Snijbiet

Kool (wittekool, rodekool, savooikool, boerenkool)

Selder

Aardpeer

Andoorn

Radijs

Ajuin

Citroen
Sinaasappel

Peer

Kiwi

Pompelmoes

Appel
[td_smart_list_end]
Meer food:


