
RECEPT: deze gezonde banaanijsjes doen ons verlangen naar de zomer

april 5, 2019
De voorzichtige lentetemperaturen brengen ons meteen in zomerse sferen. Haal de zon in huis met deze lekkere en gezonde banaanijsjes.
Gezonde banaanijsjes
6 ijsjes • 25 min. + 4u in de vriezer
Dit heb je nodig
Voor het banaanijs
- 3 grote rijpe bananen
- 450 ml amandelmelk
- 2 el honing
Voor het chocoladelaagje en de afwerking
- 150 g donkere chocoladevlokken
- 100 g fijngehakte noten, bijvoorbeeld pistachenoten
Zo gemaakt
- Mix alle ingrediënten voor het ijs.
- Giet ze in de vormpjes en zet ze minstens 3 uur in de vriezer, zodat ze helemaal bevroren zijn.
- Smelt de chocolade au bain-marie, en hak de noten fijn.
- Bedek een plaat met bakpapier om de lolly’s op te leggen na het dippen, en ontvorm dan de lolly’s.
- Dip de ijsjes in de chocolade of bedek ze met de chocolade met behulp van een lepel. Dip de ijsjes daarna in de gehakte nootjes.
- Laat rusten op een bakplaat en vries opnieuw in. Reken hiervoor minstens 1 uur tot alles ingevroren is. Smakelijk!
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier