Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
zomer pasta
© Libelle Lekker

Kies jij voor de zomerse pasta met zalm en burrata of voor de pasta alla sorrentina?

RECEPTEN: 11 zomerse pasta’s om op tafel te toveren

Evi Van Houdt

Pasta smaakt al-tijd. Maar in de zomer transporteert dat overheerlijk bord pasta ons ook meteen naar een Italian summer! Deze goddelijke zomerse pasta’s wil jij de komende weken op tafel toveren voor een vakantiegevoel dicht bij huis.

Geen tripje naar Italië op de planning staan deze zomer? Dan wil je één van deze – of allemaal, duh- overheerlijke zomerse pasta’s eens maken. Ze zijn supersimpel, overheerlijk en transformeren je onmiddellijk naar la bella Italia, andiamo!

Spaghetti aglio e olio

Deze spaghetti is echt poepsimpel, maar ook ongelofelijk lekker. Als er iemand is die weet dat less echt more is bij sommige gerechten, zijn het de Italianen wel! En door het feit dat je geen dikke saus hebt, blijft de pasta lekker luchtig.

Ravioli met ricotta in knoflookboter

Ravioli is zo’n pasta die er ongelofelijk verfijnd uitziet op je bord, maar echt géén moeite kost (tenzij je ‘m volledig zelf maakt natuurlijk). Ook hier heb je dankzij de rijkelijke ricotta niet echt nog een sausje nodig, maar maakt de knoflookboter het plaatje wel compleet. Kappertjes en amandelschilfers kan je toevoegen, maar zijn optioneel!

Pasta met burrata en vijgen

Een bol burrata bovenop je bord spaghetti en echt élke pasta ziet er plots overheerlijk uit. De combinatie van vijgen, burrata en balsamicoazijn lijkt misschien op het eerste gezicht een beetje gek, maar is verrassend én lekker fris!

Pittige bucatini met ansjovis

Oké, we geven toe: penne smaakt ongetwijfeld even lekker. Maar toch geeft een andere vorm van pasta zoals deze bucatini’s je gerecht een compleet andere dimensie! Geen fan van ansjovis? Vervang ze dan door stukjes pancetta: over-heer-lijk!

Casarecce met romige tomatensaus en zongedroogde tomaten

Hoewel we dol zijn op gewone tomaten zijn zongedroogde ook overheerlijk in de zomer. En geloof ons: ze zijn de ster in dit vegetarische gerecht. Toch graag wat vlees bij? Bak dan enkele plakjes parmaham in de oven voor een extra crunchy touch!

Papardelle met mascarpone en citroen

Italianen zijn dol op citroenen, en ja: ook bij pasta is de gele citrusvrucht een hit. En in combinatie met de zachte mascarpone is je pasta allesbehalve zuur, maar krijgt het hele bord net een diepe smaak. De zelfgemaakte pangrattato – geroosterde broodkruimels met look en kruiden – zorgt voor een lekker krokantje!

Frisse pasta met ricotta, blauwe kaas en salie

Nog zo’n kruid dat Italianen het allerbeste gebruiken in de keuken is salie. Het zit bomvol smaak, maar is ook zo puur en simpel. Als je geen fan bent van blauwe kaas kan je die gerust inwisselen voor wat extra geraspte parmezaanse kaas!

Pasta pesto met gehaktballetjes en spinazie

Je pasta pesto naar een hoger niveau tillen? Probeer deze variant met zelfgemaakte gehaktballetjes en verse bladspinazie dan eens! Simpel, maar toch om duimen en vingers bij af te likken – en valt ook bij moeilijke eters in de smaak! Je hoeft je pesto uiteraard niet zelf te maken, al maakt dat je gerecht wel écht nog tien keer zo lekker.

Pasta met zalmfilet uit de oven, burrata en kerstomaatjes

Als er iets is waar je gewoonweg niet mis mee kán gaan, is het de combinatie van pasta met kerstomaatjes en burrata. Voeg daar dan nog een lekker stukje zalm uit de oven aan toe en er staat in no time een waar feestmaal op tafel!

Pasta met tomatensaus en gegrilde sardines

Als er iéts is wat zomer schreeuwt en je meteen naar Sardinië of Sicilië katapulteert, is het wel een goed gevuld bord pasta, met gegrilde sardientjes. Je kan ze op de grill bakken, of even op de barbecue leggen voor een extra gerookte smaak!

Pasta alla sorrentina

Zet je liever de oven aan het werk deze zomer? Dan wil je deze pasta alla sorrentina eens op tafel toveren. En geloof ons: je proeft het echt niet dat deze supergemakkelijke ovenschotel zo snel op tafel staat! Als je graag ook wat extra groentjes hebt kan je er ook aubergineblokjes in verwerken, of grill je enkele auberginereepjes in de oven, als een lekkere side dish.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '