Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Van food- en wijnbar Circus tot Spritz, de eerste 100% plantaardige osteria van 't stad.

HOTSPOTS: de 7 meest hippe veggie en vegan eetadresjes in Antwerpen

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Nam jij je voor om minder vlees te eten? Of ben je al een tijdje vegetariër of veganist en ben je op zoek naar leuke adresjes in hartje Antwerpen waar ze je niet scheef bekijken omdat je liever geen dierlijke producten op je bord wil? Wij verzamelden de zeven meest hippe veggie en vegan eetadresjes van ‘t stad.

Circus

Bij het uiterst smaakvol ingerichte en gezellige Circus proef je van een heerlijke biologische keuken geïnspireerd door het aanbod van het veld. Het menu bij Circus bestaat uitsluitend uit vegetarische en veganistische gerechten, huisgemaakte desserts vrij van geraffineerde suikers incluis. Ook kan je er terecht voor glutenvrij brood op basis van rijstbloem van bij de bekende Franse glutenvrije bakkerij Chambelland, zij het op bestelling. 

Waar? Kasteelpleinstraat 26

Meer info: circusrestaurant.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Spritz

Gek van de Italiaanse keuken maar niet zo tuk op kaas, room, vlees en eieren? Dan ben je bij Spritz, de eerste 100 % plantaardige osteria van Antwerpen, aan het juiste adres. Hier smul je van ‘calamari’ fritti (geen octopus, maar oesterzwam), een aperitiefplankje met veganistische kazen en pasta met huisgemaakte no-meatballs. Om over de niet te versmaden tiramisu nog maar te zwijgen!

Waar? Oude Koornmarkt 11

Meer info: spritz-antwerp.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Humm

Hummus met pompoen, met curry of gewoon lekker klassiek: you name it, they’ve got it. Humm heeft op de menukaart verschillende varianten van het heerlijke goedje staan. Oprichters Frederik Vercammen en Frances Van Assche houden het bewust bij de kikkererwtenpasta, en wel met een goede reden. Door de focus op slechts één product, wordt de hoogste kwaliteit gegarandeerd en voedselverspilling tot een minimum beperkt.

Waar? Dageraadplaats 33

Meer info: humm.love

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De Broers van Julienne

Een vaste waarde in Antwerpen is traiteur-restaurant De Broers van Julienne. Je kan hier je quiches, soepen of taarten mee naar huis nemen of verorberen in de paradijselijke binnentuin. Enkele jaren geleden opende zusje Juliette op de IJzerenwaag, een zijstraat van de Kammenstraat. Voor de zoetekauwen: de worteltaart is hier out of this world.

Waar? Kasteelpleinstraat 45-47

Meer info: facebook.com/DeBroersVanJulienne

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Hart

De hele dag door ontbijten, brunchen en lunchen? Dat klinkt ons als muziek in de oren! Bij Hart serveren ze pure, plantaardige keuken. Zowel de zoetekauwen (pancakes, wentelteefjes, bananenmuffins) als liefhebbers van hartige kost (tofu-scramble, lasagne en socca (omelet van kikkererwten)) komen aan hun trekken. Maar het zijn vooral de overheerlijke cold pressed juices die Hart een van onze favoriete adresjes maakt. Al kunnen we het prachtige interieur (die roze toog!) door Dries Otten ook wel smaken.

Waar? Minderbroedersrui 34

Meer info: hart-antwerpen.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bakkerij Funk

Bakkerij Funk, ontstaan uit de creatieve geesten van Dennis van Peel, oprichter van Have A Roll, en zijn bevlogen mede-zaakvoerder Lisa Wynen, is een samensmelting van versgebakken veganistische viennoiserie (de pistachecroissant is to die for) en zuurdesembrood, heerlijke koffie van het Antwerpse DOK Roastery en natuurlijke wijnen. Het lange aanschuiven meer dan waard!

Waar? Kronenburgstraat 41a

Meer info: bakkerijfunk.com

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Camion en Camionette

De toast gekapt met veganistische preparé, pesto, veganaise en olijvencrumble van ontbijt- en lunchbar Camion staat in Antwerpen en omstreken bekend als de állerbeste. Reserveer zeker ook eens voor hun brunch: beentjes onder tafel schuiven en van allerlei lekkers smullen. Verkies je een diner? Boek dan een tafel bij zusje Camionette. Daar geniet je van een volledig plantaardig menu in het gezellige Berchemse PAKT.

Waar? Paleisstraat 7 (Camion) en Regine Beerplein 1 (Camionette)

Meer info: camion-ette.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '