Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Quiche maar uit!

Deze 4 quicherecepten maken je maandag vast helemaal goed

Op maandag hebben we comfort food nodig. Punt. Liefst met veel carbs en kaas. Deze 4 quicherecepten komen dus als geroepen. Perfect om vanavond in de zetel voor tv op te eten.

De klassieker: quiche lorraine

Voor 4 personen

Snij 200 g mager spek in blokjes en bak het krokant. Schep uit de pan en dep droog op  keukenpapier. Snij het wit van 3 stengels prei in ringen. Spoel in koud water en dep droog. Stoof de prei kort aan in boter. Klop in een kom 2 dl room los met 4 eieren. Voeg 75 g geraspte gruyère toe, en breng goed op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Rol een pak kant-en-klaar bladerdeeg uit. Druk het mét het bakpapier in een quiche- of taartvorm. Verdeel de spekjes en de prei over het deeg en overgiet het met het roommengsel. Zet 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

788 kcal p.p. – 20 minuten + 40 minuten in de oven.

 

 

Quiche met peren en roquefort

Voor 4 personen

Schil 4 niet te rijpe peren en snij elke peer in 4 parten. Verwijder de stukjes klokhuis. Meng in een kom 2 dl room met 4 eieren en 125 g verkruimelde roquefort. Voeg geen zout of peper toe, de kaas zal genoeg smaak geven. Rol een pak kant-en-klaar bladerdeeg uit. Druk het mét het bakpapier in een quiche- of taartvorm. Verdeel de peren daarover. Schik ze cirkelvormig. Overgiet die met het roommengsel. Bestrooi met 50 g pijnboompitten en zet 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Werk af met een paar blaadjes rucola, en bedruppel eventueel met wat honing.

 

TIP: je kunt de roquefort vervangen door gorgonzola. Die kaas is iets zachter van smaak.

 

687 kcal p.p. – 20 minuten + 40 minuten in de oven.

 

Quiche met paprika en chipolata

Voor 4 personen

Bak 3 opgerolde chipolata’s even aan, maar laat ze niet gaar worden. Het vlees zal verder garen in de oven. Snij 2 rode en 2 gele paprika’s in blokjes en fruit ze kort in olijfolie met een fijngesneden takje rozemarijn. Meng in een kom 2 dl room met 4 eieren. Voeg 75 g geraspte oude kaas (bv. Old Amsterdam) toe. Breng op smaak met peper en zout. Rol een pak kant-en-klaar bladerdeeg uit. Druk het mét het bakpapier in een quiche- of taartvorm. Verdeel er de paprika’s en de chipolataworsten over. Overgiet met het roommengsel, en zet 40 min. in een op 180°C voorverwarmde oven. Serveer met kerstomaatjes uit de oven.

896 kcal p.p. – 10 minuten + 40 minuten in de oven.

 

Quiche met kip, courgette en geitenkaas

Voor 4 personen

Bak 2 kipfilets even aan in olijfolie. Het vlees hoeft niet helemaal gaar te zijn, het zal verder garen in de oven. Scheur het in stukjes. Snij 1 courgette in plakjes, en bak die kort aan in olijfolie. Snij 4 lenteuitjes in ringen. Snij een rol geitenkaas in plakjes. Meng in een kom 2 dl room met 4 eieren, en breng goed op smaak met peper en zout. Rol een pak kant en-klaar bladerdeeg uit. Druk het mét het bakpapier in een quiche- of taartvorm. Verdeel de stukjes kip, courgette en lente-ui daarover. Overgiet die met het roommengsel, en werk af met de plakjes geitenkaas. Zet 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

625 kcal p.p. – 25 minuten + 40 minuten in de oven.

 

Zo maak je een basis quichevulling

Klop 2 dl room los met 4 eieren. Voeg een handvol geraspte kaas toe, en breng dit mengsel op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra ingrediënten toe, zoals broccoli, spinazie, zalm, champignons, paprika, courgette, geitenkaas, kerstomaten... Laat je ingrediënten altijd goed uitlekken, anders wordt de taartbodem wak.

 

Liever lichter?

Voeg 1/3 meer groenten toe, gebruik lightroom en een magere geraspte kaas. Serveer er een extra slaatje bij.

 

Nog meer recepten?

Pasta please: 3 eenvoudige recepten

Recept: Malteserstaart

Recept: Oreo cheesecake

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '