Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Nestlé

KitKat is het allereerste grote merk dat Callebauts ruby chocolade gebruikt.

MUST TASTE: Albert Heijn legt vanaf volgende week roze KitKats in de rekken

Robine van Tilburg

We wisten niet of de roze KitKat ooit in ons land verkocht zou worden, maar Albert Heijn stuurde ons zojuist het heuglijke nieuws dat de KitKat met ruby chocolade later deze maand in hun rekken te vinden zal zijn.


Een dikke maand geleden lanceerde chocoladebedrijf Callebaut een vierde chocoladesoort. Naast witte, pure en melkchocolade bestaat er nu ook een roze chocoladesoort, ruby chocolade. De roze kleur van de chocolade en zijn zurige smaak zijn van nature aanwezig in de ruby cacaoboon. Er worden geen vruchtenaroma’s of kleurstoffen toegevoegd. Een volwaardige vierde basischocoladesmaak, dus!

Sinds 2 maart kan je ruby chocolade kopen bij de chocoladeambassadeurs van Callebaut. Sinds begin deze maand is de roze chocoladesoort ook op grotere schaal te verkrijgen bij Belgische ambachtelijke chocolatiers. Maar grote hoeveelheden in de supermarkt aanbieden stond bij Callebaut nog niet meteen op de planning.

Roze KitKat


Maar daar komt nu dus verandering in. Nestlé besloot namelijk KitKats omhuld met roze chocolade uit te brengen. Daarmee is Nestlé het allereerste merk dat besloot ruby chocolade te lanceren via haar wereldwijde merk KitKat. En die KitKats met ruby chocolade zijn héél binnenkort ook bij ons te verkrijgen. Concreet vind je ze vanaf maandag 23 april in de rekken bij Albert Heijn. Allen daarheen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '