Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sai De Silva via Unsplash

En als het niet zo is, moet je ze er metéén insteken.

Deze 10 dingen zitten in de handtas van elke jonge mama

Zit er nu standaard rode lippenstift, handcrème en mascara in je handtas en denk je dat dat de essentials blijven als je mama wordt? Think again. Redactrice – en mommy – Lisa onthult welke spullen élke jonge mama in haar handtas zou moeten hebben.

1, 2 of 3 tutjes


Bij een eerste kind steriliseer je een tutje als het op de grond is gevallen, bij een tweede veeg je het vuil af aan je broek of steek je het in je eigen mond. Wat er ook van zij: élke jonge mama – met een tuttend kind – heeft standaard een tutje in haar handtas. Mijn tip: steek het in het zijzakje, dan blijft het min of meer proper.

BIBS-fopspeen – De Gele Flamingo.

Noodluier


Vrouwen zonder kinderen vinden het bijzonder vreemd als je plots een luier uit je handtas haalt. Maar jonge mama’s weten dat er niets zo onvoorspelbaar is als de spijsvertering van een baby.

Luiers – Lidl.

Een koek, hoe verkruimeld ook


Regel nummer één voor élke jonge mama: ga nergens naartoe zonder iets te eten. Je weet nooit waar je zal eindigen, je weet nooit in welke situatie je terechtkomt en er is één zekerheid: koekjes lossen de meeste problemen op.

Berenkoekjes – Bambix.

Een verloren speelgoedje


Stel: je bent op weg met je slapende baby en je hebt een zeldzaam moment van me-time. Tot je baby ontwaakt. Gedaan met de pret. Behalve als je een klein speelgoedje uit je handtas kan opdiepen. Minstens nog een halfuurtje rust, wat voor jonge mama’s gelijkstaat aan een hele dag hamam. Regel nummer één wel: het speelgoedje mag licht geven, maar geen lawaai maken. Of je wordt zo weer buitengekeken.

Trekfiguur hond – Dille & Kamille.

Een tetradoek


Ik zou kunnen zeggen dat een pakje papieren zakdoeken genoeg is, maar met kleine kinderen werkt alleen het grove geschut. Een tetradoek – hoe groter, hoe beter – lost elk melkincident of mislukt fruitpapmoment op.

Set van 5 tetradoeken – Lidl.

Concealer


’t Is niet omdat je een jonge mama bent, dat je geen mascara of lippenstift meer draagt, natuurlijk. Die zitten ook nog in je handtas en worden aangevuld met de échte beautymust-have van élke moeder: de concealer. Weg met je wallen!

MAC-concealer – Ici Paris XL.

Babydoekjes


Om de zoveel tijd barst ik met vriendinnen uit in een ode aan de babydoekjes. Je kan er álles mee. Vuile achterwerken, lopende neuzen en smerige monden maar ook de vlekken die je knuffelende kinderen op je eigen kleren achterlaten worden probleemloos weggewerkt. Babydoekjes for life, ’t zou de politieke partij zijn waar ik voor stem.

Vochtige babydoekjes – Lidl.

Lippenbalsem


Niet alleen voor jezelf, omdat je van de zenuwen op je lippen gaat bijten, maar ook voor je kind om droge plekjes tegen de wind te beschermen. Een lifehack, al zeg ik het zelf.

Eucerin-lippenbalsem – Bol.com.

Een lepel


Omdat je altijd wel ergens een yoghurtje kan scoren, maar niet altijd een lepel. En je peuter yoghurt in de mond gieten, doe je maar één keer. Trust me.

Kleurrijke lepeltjes (set van 6) – De Bijenkorf.

Een opgeladen smartphone


Als mama kan je de vrije momenten niet kiezen. De vrije momenten kiezen jou, en je bent er dus het best op voorbereid. Met een Flair die je kan lezen in de auto, of met je opgeladen smartphone. De uren die ik al scrollend in de wagen heb doorgebracht met een slapende baby op de achterbank zijn even ontelbaar als hemels.

Uitrekbare laadkabel – HEMA.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '