https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Sign for my Future wil een krachtig milieubeleid en jij kunt helpen

DOEN: red met je handtekening het milieu

Door je handtekening te plaatsen op de website signformyfuture.be geef je aan dat je een Belgisch klimaatbeleid wil. En niet zomaar één: een klimaatneutraal België tegen 2050, een wet om de broeikasgassen tegen 2020 noemenswaardig te verminderen, de oprichting van een klimaatraad en nog veel meer. Ambitieus, and we like it.


Burgers, jongeren, middenveldorganisaties, media – ja, ook Flair! – en de academische wereld slaan de handen in elkaar. Het burgerinitiatief Sign for my Future roept alle Belgen op om te tekenen voor een krachtig klimaatbeleid in België. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat de opwarming van de aarde onder de 2 graden blijft en kunnen we streven naar de 1,5 graad zoals in het klimaatakkoord van Parijs is overeengekomen.

Is dat allemaal wel zo belangrijk?


Wel, ja. België is niet goed bezig. Onze klimaatdoelstellingen voor 2020? De meeste zullen we niet behalen. Energie uit duurzame bronnen halen, minder energie verbruiken en uitstoot van broeikasgassen verminderen: het lijkt ons land niet te lukken. Meer nog: de uitstoot van broeikasgassen is de laatste jaren zelfs toegenomen. We zijn op weg naar een klimaatopwarming van 3 graden. Dat bedreigt onze toekomst, en die van onze kinderen, en die van de kinderen van onze kinderen. Een stijgende zeespiegel, extreme stormen met overstromingen, bosbranden, oorlogen om voedsel, een massale vluchtelingenstroom uit gebieden die het hardst getroffen worden: het ziet er niet goed uit.

En wat kunnen wij doen?


We zijn er mee bezig, en dat is al iets. 80 % van de Belgen beschouwt klimaatverandering als een probleem dat dringend aangepakt moet worden. Bijna 3 op de 4 jongeren vinden dat de regering te weinig doet voor hun toekomst en komen daarom met creatieve slogans massaal op straat. En nu kun je ook virtueel je stem laten horen. Surf naar de website van Sign for my Future en vul je gegevens in. Hoe meer stemmen, hoe luider we klinken. De campagne loopt tot 26 mei, niet toevallig verkiezingsdag. Hebben we al ‘doen!’ gezegd?

Lees ook:


 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content