Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Mapiful / Juniqe: Summer Pastels - Iris Lehnhardt; Letting Go - Babeth Lafon; Butterfly 4 - Curious Collections by Mariëlle Leenders

Wat dacht je van de sterrenhemel op de dag van jullie eerste kus?

DECO: 6 webshops waar je de mooiste posters scoort

Een korte blik op Pinterest of Instagram leert je al snel dat posters niet meer weg te denken zijn uit je interieur. Lukt het jou maar niet om zelf zo’n leuk exemplaar te vinden? Deze 6 webshops zijn onze favorieten!

1. BuroMuro


Staat exclusiviteit bovenaan jouw checklist als je op zoek gaat naar leuke decospullen? Dan moet je zeker even een kijkje nemen bij Muro, een waar pareltje om unieke posters te scoren. Twee keer per jaar selecteren zij een aantal grafische ontwerpers die exclusief een collectie van vier werken voor het platform maken. Elk formaat van elk werk wordt bovendien maar 25 keer gedrukt. De kans dat je jouw aankoop dus aan de muur bij je zus of nichtje zal zien hangen, schatten we erg klein in.

2. The Night Sky


Gebeten door het sterrenstelsel? Bij The Night Sky kan je een gepersonaliseerde sterrenkaart laten maken van de plaats en de tijd die voor jou een speciaal plekje in je hart hebben. Denk maar aan de plek waar je voor het eerst gekust hebt met je lief, de geboorte van je baby of de plaats waar je ten huwelijk werd gevraagd. Ook één van de mooiste geschenken om een geliefde cadeau te doen.

3. Juniqe


JUNIQE werd in 2014 opgericht in Berlijn door Lea Lange, Marc Pohl en Sebastian Hasebrink met als doel ‘kunst in het dagelijkse leven te brengen’. Om in die missie te slagen doet het team beroep op opkomende en gevestigde kunstenaars van over de hele wereld. En met succes, want vandaag telt de site niet minder dan 600 creatieve talenten. Prijzen vanaf € 7,99.

4. Hotel Magique


Hotel Magique is het geesteskind van de Nederlandse Milou Neelen. Haar werk werd onder anderen al gebruikt door Love Stories Intimates, in verschillende collecties van Scotch & Soda en hangt ook te schitteren aan de muren van het Franse modelabel Sezane. En wij begrijpen waarom. Haar posters hebben die vintage Parisian look waar ook wij instant verliefd op worden.

5. Mapiful


Kaartaffiches zijn hét concept van Mapiful. Heb je er nood aan om die Parisienne in jezelf aan te wakkeren? Dan kies je voor een bestaande kaart van Parijs bijvoorbeeld. Maar ook Londen of New York behoren onder andere tot de opties. Of laat je eigen kaart maken met de plek waar je geboren bent (ja ook dat boerengat van jou!) of een andere plaats die voor jou heel bijzonder is. Je moet wel minstens € 50 voor een kaart neertellen.

6. The Poster Club


Heb jij een zwak voor abstracte kleurvlakken in neutrale tinten? Dan zit je bij The Poster Club helemaal goed. De posters worden gecureerd in Kopenhagen en zijn zowel van opkomende als gevestigde kunstenaars. Ze passen dus perfect bij je Scandinavische interieur. Een poster heb je vanaf € 32.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '