Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Anke Desmet voor Flair België

'Waarom zou je iets nieuws kopen als je het ook tweedehands kan vinden?', aldus eigenares Natasia.

VIDEO: binnenkijken in de gerenoveerde hoeve met vintage vibes van Natasia in Ronse

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Oude rommel. Dat is vaak wat er bij mensen door het hoofd schiet wanneer interieur- en tuinarchitecte Natasia (43) vertelt dat ze haar gerenoveerde hoeve in Ronse grotendeels inrichtte met tweedehandsschatten. Dankzij de minimalistische basis oogt Natasia’s eclectische vintage interieur echter verrassend fris en modern.

ID-kit

  • Bewoners: interieur- en tuinarchitecte Natasia (43), salesmanager Jo (50) en zonen Alexis (16) en Andres (9)
  • Woonplaats: Ronse
  • Type woning: gerenoveerde hoeve uit begin 1900
  • Bewoonbare oppervlakte: 250 m²
  • Tuin: 500 m²
  • Stijl: eclectisch vintage met een moderne twist

Speling van het lot

Natasia: ‘We vonden dit huis in 2003 dankzij een speling van het lot. In eerste ­instantie zouden we naar een huis gaan kijken dat wat verderop in de straat te koop stond, maar eenmaal daar bleek het al verkocht. Op de ­terugweg reden we voorbij deze hoeve, waar in de voortuin een Te koop-­bordje stond. Ik was meteen geïntrigeerd en voor we het wisten, nodigde de eige­nares ons uit voor een rondleiding.’

De vastgoed­prijzen in Gent waren twintig jaar geleden al exuberant, dus zochten we het steeds verder en zo belandden we in de Vlaamse Ardennen.

Natasia

‘Ik groeide op in Gavere, mijn echtgenoot Jo in Assenede. We studeerden allebei in Gent en zodra we afgestudeerd ­waren, zijn we op zoek gegaan naar een eigen stek samen. De vastgoed­prijzen in Gent waren toen al exuberant, dus zochten we het steeds verder en zo belandden we in de Vlaamse Ardennen. Tijdens de rondleiding ­vertelde de eigenares dat na drie ­generaties boeren geen van haar kinderen in de voetsporen van hun voorouders wilde treden en de hoeve daarom te koop stond. Dat vond ze duidelijk bijzonder jammer, maar ­tegelijkertijd zag ik dat ze sympathie had voor ons. De volgende dag belde ze met de boodschap dat ze de vraagprijs met plezier liet zakken, en de zaak was beklonken.’

Benieuwd naar meer? Je leest de volledige reportage deze week in Flair. In onderstaande video krijg je alvast een sneak peek van Natasia’s eclectische vintage interieur met een moderne twist.

Video door Anke Desmet.

Nog meer deco:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '