Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tutkunova via Unsplash

Van verse bloemen tot een groot tapijt.

17 tips die je interieur er luxueuzer doen uitzien

De redactie

Kleine ingreep, groot effect. Deze hacks zorgen ervoor dat je huis er stukken luxueuzer uitziet voor een klein prijsje.

Ga voor monochroom (maar vermijd meubelsets)

Ga voor monochroom (maar vermijd meubelsets)

Ga voor monochroom (maar vermijd meubelsets)

Je kan een meubelwinkel binnenstappen en in tien minuten weer buitenstaan met een volledig ingerichte woon- of slaapkamer. Tuurlijk, dat past allemaal mooi samen, maar het is niet echt verrassend en komt vaak minder stylish over dan wat je ervoor betaald hebt. De truc als je niet weet wat waarbij past: ga voor een monochroom interieur, altijd chic! Je gaat dan voor één kleur, al dan niet met accentkleuren. Mix verschillende materialen met elkaar, zodat het geheel interessant blijft en niet saai wordt.

XXL-gordijnen

XXL-gordijnen

XXL-gordijnen

Laat je gordijnen tot op de grond komen of laat ze zelfs wat te lang zijn, want dat geeft de kamer hotelallures. Als het kan, hang ze dan wat hoger op dan aan de bovenkant van het raam. Dat doet je ramen en de kamer groter lijken. Heel fijn in een ruimte zijn wapperende linnen gordijnen. Vaak zijn die best prijzig. Door een linnen laken met knijphaakjes aan een metaaldraad te maken, krijg je hetzelfde effect voor een prikje!

Buy yourself floweeers

Buy yourself floweeers

Buy yourself floweeers

Gun jezelf de luxe van verse bloemen, want je wordt er blij van én je huis wordt er een instant vrolijker van.

Dikke kussens

Dikke kussens

Dikke kussens

Een altijd-goed-tip: veel kussens. In je zetel, op je bed... Zorg ervoor dat ze goed gevuld en lekker dik zijn, want zo’n dun, slap kussentje komt een beetje goedkoop over.

Een fijn geurtje

Een fijn geurtje

Een fijn geurtje

Wat meteen opvalt als je een huis binnenstapt: het licht, de inrichting en… de geur. Een fijne geur die niet te overheersend is, geeft direct een thuisgevoel. Alles wat ‘te’ is, is doorgaans niet meer aangenaam: te zoet, te kruidig... Ga voor iets subtiels dat huiselijkheid uitstraalt. En als je toch bezig bent, ga dan voor een diffuser in hout of een mooi warm tintje, want wit plastic oogt ietwat cheap.

Orde in de keuken

Orde in de keuken

Orde in de keuken

Het geldt eigenlijk voor heel je huis: als alles netjes op orde ligt (nette stapels tellen ook!), dan oogt je interieur een pak meer Instagramwaardig. Heb je geen tijd om op te ruimen, zorg er dan in eerste instantie voor dat je inkom netjes is. Iets met eerste indrukken en zo... In de keuken kan je verpakkingen vervangen door allemaal dezelfde voorraaddozen. Wat een headboard doet voor je slaapkamer, doet een spatwand voor je keuken: tegeltjes tegen de wand tonen instant meer luxe.

All-a-headbord!

All-a-headbord!

All-a-headbord!

Een headboard geeft je bed en bij uitbreiding je hele slaapkamer een serieuze upgrade. Vaak is zo’n stuk helemaal niet duur, maar maakt het wel een groot verschil tegenover wanneer je bed gewoon tegen de muur staat.

Droombadkamer

Droombadkamer

Droombadkamer

In de badkamer komen vaak veel kleuren samen: van al je producten, je handdoeken... Ga voor een set handdoeken in een of twee kleuren – die van Hema zijn niet duur én lekker fluffy. Je producten kan je overgieten in allemaal dezelfde flesjes voor meer harmonie. Hét toppunt van ontspanning en luxe in je badkamer: een badplankje waarop je je boek en glas kan neerzetten.

Een groot tapijt

Een groot tapijt

Een groot tapijt

Een tapijt dat maar nét onder je tafel en stoelen past, of een kleintje voor je zetel: het oogt wat zuinig. Ga liever voor een oversized, royaal exemplaar.

Pimp je basics

Pimp je basics

Pimp je basics

Kasten zijn duur. De Pax-serie van Ikea is niet voor niets een bestseller. Pimp ze met een mooie greep, en ze krijgen een geweldige upgrade.

Spiegeltje, spiegeltje

Spiegeltje, spiegeltje

Spiegeltje, spiegeltje

Kleine ruimtes worden er groter door en licht wordt erdoor weerkaatst, dus spiegels zijn altijd goed! Ook hier geldt: ruim je huis netjes op, want niet alleen licht maar ook alle rommel wordt dubbel in de verf gezet.

Planten op onverwachte plaatsen

Planten op onverwachte plaatsen

Planten op onverwachte plaatsen

De meeste planten worden neergezet in de woonkamer. Zet ze ook eens in je slaap- of badkamer, dat zorgt voor een heel aangename, royale atmosfeer.

Let there be light

Let there be light

Let there be light

Niet makkelijk, want vaak duur: vervang je peertjes door echte lichtarmaturen. Gelukkig hoeft dat je geen arm of been te kosten, want je vindt veel mooie exemplaren in bijvoorbeeld papier die ook nog eens een gezellig licht geven.

Wonderlijke wall art

Wonderlijke wall art

Wonderlijke wall art

Wall art is een makkelijke manier om je huis karakter te geven. Een paar opties die het geheel doorgaans wat goedkoper doen lijken zijn onpersoonlijke prenten uit een bekende woonketen, uitvergrote foto’s van de kat des huizes, bordjes met spreuken en fotobehang. Ga liever voor uniek! Maak een compositie van verschillende kaders. Hou het bij een of twee kleuren als je niet zeker bent. Eclectisch is origineel en funky, maar wie gaat voor klasse en luxe, houdt het wat minimalistischer. Symmetrie doet het altijd goed: zorg ervoor dat je kaders recht hangen en dat de opstelling logisch aanvoelt.

Licht beddengoed

Licht beddengoed

Licht beddengoed

Creëer een hotelgevoel bij je thuis met krakend, stralend wit beddengoed. Gebruik wasmiddel voor witte was, of voeg een half kopje bakingsoda toe aan je wasmiddel, want dat houdt je was helderwit. Ga voor natuurlijke materialen als katoen of linnen, die voelen het meest aangenaam en ademend aan. Veel kussens op bed in dezelfde tinten maken het geheel extra luxueus.

Work it

Work it

Work it

Het schiet er vaak bij in, maar richt je hele huis in. Een slaapkamer die ook wat aandacht kreeg, geeft je meteen een relaxter gevoel dan wanneer die puur functioneel is. Dat inrichten hoeft niet veel tijd en geld te kosten: met een paar mooie kaders, wat planten en een fijne lamp ziet het geheel er al meteen ‘af’ uit.

Ga voor écht

Ga voor écht

Ga voor écht

Nep doet je interieur goedkoop lijken. Dat geldt voor bloemen en planten (behalve die prachtige maar oh zo dure imitatiebloemen en -planten), maar ook voor texturen. Een behang van een bakstenen muur, een marmerfolie op een keukenblad... Tegelijk ogen ook kapotte spullen, losse draden, niet-meer klevende ledstrips,... onverzorgder dan je huis wellicht is. Repareer waar kan.

Tekst: Judith Hendrickx

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '