Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© @ameevanderpijl voor MADE.COM

Ben jij je interieur ondertussen wel beu gezien?

Meer kleur en energie: dit zijn de interieurtrends voor 2021

We hebben het afgelopen jaar meer dan ooit thuis gezeten, vaak tot het frustrerende toe. Hebben jullie eindelijk die verbouwingswerken aangepakt? Wil je van die home office dringend een keer werk gaan maken? Of ben je je interieur ondertussen wel beu gezien en snak je naar wat nieuws? Dit zijn volgens Ruth Wasserman, Design Director bij MADE.com, dé interieurstrends voor 2021.

Interieurtrends 2021

1. Huis reset


Het afgelopen jaar moet toch het jaar geweest zijn waarin we massaal zijn gaan nadenken over hoe we in huis willen leven. Volgens Ruth Wasserman, Design Director bij MADE.com, gaan mensen op zoek naar mogelijkheden om het meeste uit een ruimte te halen. Met bovenaan het lijstje: die home office. Denk daarbij aan kasten vol werkspullen, een scheidingswand om een kantoorruimte te creëren in één grote woonruimte of slaapbanken zodat een ruimte zowel als bureau als extra slaapkamer kan fungeren.

2. Natuurlijk comfort


De lockdown heeft ons vorig jaar massaal het belang van buiten en de natuur doen inzien. En dus wordt een groei in de verkoop van tuinmeubels en -accessoires verwacht. Daarnaast wordt de buitensfeer ook naar binnen gehaald op basis van natuurlijke materialen, texturen en kleuren. Materialen als linnen en licht hout, en aardse kleurpaletten zijn nu al ontzettend aan populariteit aan het winnen.

3. De bewuste klant


Een trend die sinds de crisis in 2020 is beginnen groeien, is ongetwijfeld het bewuster aankopen doen. We hadden meer dan ooit tijd om te reflecteren op ons eigen gedrag en de impact op de wereld om ons heen. Minder aankopen, maar meer bewust in items met een betere kwaliteit investeren. Om ze zo, wie weet, nog door te geven aan volgende generaties.

4. Nostalgie


De vloeiende lijnen en organische vormen van de jaren 70 en 80 brengen rust met zich mee. Ze creëren, samen met zachte texturen van bouclé en schapenvacht, een veilig gevoel in huis. Iets wat de harde werkelijkheid van de buitenwereld perfect weet te counteren.

5. Optimist in huis


Een fris begin, een nieuwe start. We zien 2021 als hét jaar om te resetten. We maken steeds vaker gedurfde, uitbundige interieurkeuzes en durven daarbij kiezen voor meer kleur en energie. Felle kleren en patronen zorgen samen met planten en bloemen voor leven in huis. Optimisme ten top!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '