Home Deco Deze 4 kamerplanten wil je in 2021 in huis halen

Deze 4 kamerplanten wil je in 2021 in huis halen

Eentje is geentje, toch?!

populaire planten 2021
© cottonbro via Pexels

Een tijdje geleden vertelden we je al wat de populairste plant van 2021 gaat worden, maar eentje is geentje natuurlijk. Er zijn nog heel wat andere planten die komend jaar extra populair gaan worden en die je met andere woorden dus wel in huis moet halen. Benieuwd om welke soorten het gaat? Lees dan vooral snel verder!

Is jouw goede voornemen om je urban jungle in 2021 nog wat uit te breiden? Dan hebben wij alvast goed nieuws voor jou. Wij vertellen je namelijk welke planten komend jaar on trend zijn en dus niet in je interieur mogen ontbreken.

Sansevieria

De sansevieria aka de snake plant aka de vrouwentong wordt in 2021 bijzonder populair en deze plantensoort is trouwens ook ideaal voor beginners. Deze kamerplant heeft namelijk weinig water nodig waardoor het geen kwaad kan als je je gietertje eens vergeten bovenhalen bent. Daarnaast doen ze het op verschillende plaatsen in huis goed, al hebben ze wel een lichte voorkeur voor een lichtrijk plekje.

Ficus altissima

Is big is better ook jouw motto? Dan haal je volgend jaar best een ficus altissima in huis. Het gaat om een prachtige, exotische kamerplant, al mag je deze soort gerust ook een boom noemen. Bij voorkeur zet je hem ergens neer waar hij veel, maar indirect licht krijgt. Opgepast, want deze soort kan redelijk groot worden!

Alocasia polly

De alocasia polly heeft donkergroene bladeren met lichtgroene of zelfs witte bladnerven. Net daarom wordt deze kamerplant ook weleens de skeletplant genoemd. De onderkant van de bladeren heeft dan weer een paars of rood tintje. Een echte eyecatcher in je interieur, dus!

Hildewintera colademononis

Heb jij al heel wat planten in huis en mag het voor jou dus wel wat specialer? Ga dan voor de hildewintera colademononis ofwel monkey tail cactus. Deze plantensoort is bij ons iets minder bekend, dus het kan zijn dat je er even naar zal moeten zoeken. Het is bovendien een soort van cactus die bedekt is met lange, witte stekels die redelijk zacht aanvoelen. Als de plant het goed doet, krijgt hij ook felrode bloemen. Opvallen in je interieur zal hij dus zeker doen. Zoals de meeste andere cactussen zet je hem best op een lichtrijke plaats waar hij veel zonlicht krijgt.

Lees ook: