Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Volgens interieurdesigners is het de vuistregel voor een aangenaam en stijlvol interieur.

Dit is dé decoratieregel die je moet volgen om je huis stijlvol in te richten

Is het je al opgevallen hoe een opsomming in een zin heel vaak drie delen heeft? Of hoe onze artikels in de vorm van lijstjes bijna altijd een oneven aantal puntjes hebben? Dat is niet toevallig. Ons brein ziet oneven getallen – en dan vooral het getal drie – als aantrekkelijk. En dat onthou je best wanneer je je huis decoreert.

 

De regel van drie

Interieurdesigners noemen de regel the rule of threes. Meubels, kleuren, planten, kaders, enzovoort: doe het in drievoud en het zal er aangenaam en stijlvol uitzien. Je hebt dus letterlijk in één-twee-drie een mooi interieur!

Drie kleuren

In je interieur kies je het best voor drie kleuren. Als je smaak eerder sober is, ga je voor drie neutrale kleuren of zelfs drie tinten van dezelfde kleur.

© Unsplash

Drie kleuren

Voor een hippere look, kies je twee neutrale kleuren en een accentkleur (of twee accentkleuren, als je durft), zoals het rood hier.

© Timothy Buck via Unsplash

 

Drie elementen

Ook decoratiestuks op je buffetkast op koffietafel plaats je liefst per drie. Idealiter heb je drie elementen van verschillende hoogte bij elkaar staan, zoals bijvoorbeeld een vaasje, een geurkaars en een koffietafelboek.

© Stephanie Harvey via Unsplash

 

Drie niveaus

Je urban jungle wordt extra mooi als je ‘m op drie hoogtes maakt. Zo kan je grotere potplanten op de grond zetten, kleine exemplaren op de vensterbank plaatsen en een of meerder potten aan het plafond of aan de muur hangen.

© Unsplash

Drie elementen aan de muur

Of het nu fotokaders, schilderijtjes of kapstokjes zijn, drie elementen aan de muur is altijd mooier dan twee.

© Pexels

Drie soorten kussens in de sofa

Je kan de regel van de drie tot in de kleinste details doortrekken, zelfs tot de kussens en dekens in je sofa. Een combinatie van drie kleuren of patroontjes is ook daar perfect.

© Pexels

[td_smart_list_end]

Meer deco:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '