Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

8 hangplanten die je interieur naar een hoger niveau tillen

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

We zijn het er allemaal over eens: een woning is niet compleet zonder planten. Er bestaan duizenden soorten, maar wij zijn de laatste tijd vooral #obsessed door hangplanten. Wedden dat deze 8 exemplaren je interieur naar een hoger niveau tillen?

Nestvaren


Licht: een nestvaren houdt van een warme en lichte plek, maar volle zon is dan weer teveel van het goede. Halve schaduw is ideaal.

Water: een nestvaren varen heeft liever vaak weinig water dan veel water in één keer. Regelmatig sproeien is dus de boodschap. Liefst met regenwater op kamertemperatuur, aangezien kraantjeswater te veel kalk bevat.

Verzorging: elke maand wat plantenvoeding toedienen, houdt een nestvaren blij. Aangezien hij niet zo fel groeit, is verpotten niet nodig. Toch is het aangeraden om hem 1 x per jaar van nieuwe potgrond te voorzien.

Huisdiervriendelijk: ja, want hij is niet giftig.

€ 20,95 via Bol.com

Slaapkamergeluk


Licht: deze plant houdt van een koele standplaats met daglicht, zoals – verrassing! – een slaapkamer.

Water: slaapkamergeluk kan je liefst langs onderen water geven, door middel van een schoteltje te vullen en de pot erin te zetten. Hoe vaak hij water nodig heeft, is moeilijk te zeggen. Het is vooral belangrijk dat de potgrond steeds vochtig blijft.

Verzorging: voorzie deze plant elke twee jaar van verse potgrond en hij is gelukkig. Bij het snoeien, knip je best enkel de uiteinden kort.

Huisdiervriendelijk: ja, want hij is niet giftig.

€ 19,99 via Bol.com

Ezelstaart


Licht: dit vetplantje houdt van de zon. Je mag ‘m dus gerust voor een raam hangen.

Water: om de tien dagen een klein beetje water vindt de ezelstaart prima.

Verzorging: verwijder op tijd en stond bruine blaadjes. Snoeien en stekken kan eender wanneer.

Huisdiervriendelijk: ja, want hij is niet giftig.

€ 19,99 via Bol.com

Graslelie


Licht: een graslelie voelt zich het lekkerst op een lichte plek, maar volle zon hoeft hij nu ook weer niet. Kamertemperatuur vindt hij prima.

Water: in de zomer wil hij 2 à 3 x per week water krijgen, in de winter maar 1 x per week. Kijk er wel op toe dat het water weg kan, anders kunnen de wortels rotten.

Verzorging: de graslelie groeit als kool. Vaak verpotten en (en eventueel stekken) is een must. Dit kan eender wanneer.

Huisdiervriendelijk: ja, want hij is niet giftig.

€ 16,95 via Bol.com

Klimop


Licht: een klimop wordt blij van (halve) schaduw, niet van volle zon.

Water: 1 x per week.

Verzorging: verwijder op tijd en stond dode takken en verdorde blaadjes. Het najaar is de beste tijd om een klimop te verpotten.

Huisdiervriendelijk: nee.

€ 33,95 via Bol.com

Erwtenplant


Licht: tocht en koude, daar heeft de erwtenplant het zo niet mee. Geef hem daarom een lichte en warme plek, zonder dat ie in de volle zon komt te staan.

Water: in de zomer 1 x per week, in de winter 1 x om de twee weken. Zorg er wel voor dat het water altijd goed kan weglopen.

Verzorging: snoeien kan elk moment van het jaar, de erwtenplant van nieuwe potgrond voorzien, doe je best om de twee à drie jaar.

Huisdiervriendelijk: nee.

€ 29,95 via Bol.com

Varen


Licht: een varen gedijt het best op een lichte standplaats, maar vermijd direct daglicht.

Water: deze plant houdt van vocht, daarom is de badkamer een ideale plek om ‘m te zetten. Besproei ‘m meermaals per week met een plantenspuit zodat de aarde vochtig blijft, maar geef geen water in het hart van de plant.

Verzorging: een varen hou je gezond door ‘m wekelijks van voeding te voorzien. Wil je ‘m verpotten? Dan is maart een goede maand.

Huisdiervriendelijk: ja, want hij is niet giftig.

€ 19,99 via Bol.com

Scindapsus (of drakenklimop)


Licht: een scindapsus voelt zich op z’n best op een lichte, tochtvrije plek. Direct zonlicht is een no-go.

Water: in de zomer 2 x per week, in de winter 1 x per week. Hij houdt van een vochtige potgrond, maar natte wortels vindt hij dan weer minder fijn. De oplossing? Sproeien in plaats van gieten.

Verzorging: indien de takken te lang worden, mag je ze op elk moment van het jaar een stukje korter knippen. Verpotten doe je best in het voorjaar, dat mag trouwens om de twee à drie jaar.

Huisdiervriendelijk: nee.

€ 16,95 via Bol.com

[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '